Sıkça Sorulan Sorular

Akademik Takvim

Lisans, Lisansüstü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takvim’lerine https://akademiktakvim.khas.edu.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemiz lisans akademik takviminden resmî tatil günlerini görebilirsiniz.

Kayıt İşlemleri

YKS kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere https://www.khas.edu.tr/yks-kayit/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Özel Yetenek başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere https://www.khas.edu.tr/ozel-yetenek-kayit/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Öğrenci başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere Uluslararası Öğrenci Kayıt – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Özel Öğrenci başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere Özel Öğrenci – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Yatay Geçiş başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgilere Yatay Geçiş – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemize Erasmus – Exchange kapsamında gelen öğrencilerin kayıt süreci hakkında detaylı bilgilere Gelen Öğrenci Kayıt Süreci linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemizden Erasmus+ Değişim Programı kapsamında giden öğrencilerin süreçleri hakkında detaylı bilgilere Giden Öğrenci Süreçleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Yüksek lisans ve doktora programları hakkında detaylı bilgiye https://sgs.khas.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sorularınız için sgs@khas.edu.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.

İngilizce Hazırlık Programı

KHAS-Seviye Tespit Sınavı, her akademik yılın başında yapılan ve öğrencilerin dilbilgisi ile kelime bilgisi düzeyini ölçen bir sınavdır. Üniversitemize yeni kaydolan tüm öğrenciler bu sınava girmek zorundadır. Bu sınavda B1 seviyesini geçen öğrenciler, İngilizce Yeterlilik Sınavına girme hakkı kazanırlar.

KHAS-Yeterlilik Sınavı ise, her yarıyılın ve yaz okulunun sonunda yapılan bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilerin dinleme, yazma ve okuma becerilerini ölçer. İngilizce Yeterlilik Sınavında 100 üzerinden en az 60 puan alan öğrenciler, bölümlerinde akademik eğitimlerine başlayabilirler. 60 puanın altında kalan öğrenciler ise, Seviye Tespit Sınavındaki başarılarına göre Hazırlık Programına yerleştirilir.

SPARKS sisteminde kayıt yenileme işlemini yaptıktan sonra, KHAS-Seviye Tespit sınavında belirlenen seviyenize göre Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından TRACK ataması yapılmaktadır. Detaylı bilgilere https://sfl.khas.edu.tr/ingilizce-hazirlik-programi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Hazırlık Programı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen, Sıkça Sorulan Sorular- Yabancı Diller Yüksekokulu linkini inceleyebilirsin.

Akademik Süreçler

Kayıt dondurma süreci ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/kayit-dondurma/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemiz lisans öğrencileri MyKHAS sistemine girerek Formlar>>Başvurular>>Kayıt Sildirme Başvuruları Formu ’nu doldurup, ıslak imzalı halini Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne (Fakülte Sorumlusu) iletmeleri durumunda kayıt silme süreci başlayacaktır.

Bilgi Merkezi ve Mali İşler tarafından onay verildikten sonra, Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından sistem üzerinden kayıt silme süreci tamamlanır.  Asıl evrakları bulunan öğrenciler, evraklarını Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nden teslim alabilirler.

Azami süreler ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/azami-sure/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Lisans akademik takvimde belirtilen tarihler arasında MyKHAS sistemine girerek Formlar>>Başvurular>>Ders Muafiyet Başvuruları Formu ’nu doldurup muafiyet başvurusunda bulunabilirsiniz. Ders muafiyeti kararınız fakülteden geldikten sonra transkriptinize işlenmektedir.

Üniversitemize kaydolduktan sonra lisans öğrencilerinin askerlik erteleme işlemleri, Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından sistem üzerinden yapılmaktadır. Bakaya durumundaki öğrencilerin kayıt esnasında askerlik erteleme işlemi ile ilgili belgeyi sunmaları gerekmektedir. 29 yaş sınırına gelen öğrencilerin askerlik işlemlerini kendileri takip etmeleri gerekmektedir.

Ders Programı ve Müfredatlar

Üniversitemiz öğrencileri bağlı bulunduğu müfredatlarına SPARKS sisteminde yer alan Mezuniyet Simülasyonu alanından erişebilirler.

Eğitim planı ve ders içeriklerine https://bologna.khas.edu.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz. Resmî belge talebi için ise MyKHAS portaldan başvurarak, Fakülte Sekreterliğiniz ile iletişime geçebilirsiniz.

Üniversitemiz öğrencileri SPARKS ve MyKHAS sisteminden ders programlarına erişebilirler.

Derse devam koşulları ve başarının ölçülmesine ilişkin koşullar ilgili öğretim üyesi tarafından her yarıyılın başında ders izlencesinde belirtilir.

Başarısız olunan bir dersi tekrarlamak ya da bir dersten alınan notu yükseltmek için ders tekrarı yapıldığında, öğrencinin en son aldığı not geçerli olur.

Üniversitemiz lisans öğrencileri intibak ders listesine https://www.khas.edu.tr/intibak-ders-listesi/ linkinden erişebilirler.

Üniversitemiz lisans öğrencilerinin eğitim planlarında belirlenen bazı derslerde ön koşul bulunabilir. Ön koşul dersleri, ilgili fakülte kurulunun önerisi, Senato onayı ile belirlenir.  Bu ön koşullar SPARKS sisteminde tanımlanmıştır ve ön koşul sağlanmadan ilgili dersin alınması mümkün değildir.

Harf notlarını görebilmek için ders değerlendirme anketlerini belirtilen tarih aralığında doldurmanız gerekmektedir.

Kayıt Yenileme, Sınıflama, ve Kredi Yükü

Kayıt yenileme ve ders kayıt tarihleri, üniversitenin lisans akademik takviminde yer almaktadır.
Akademik takvime https://akademiktakvim.khas.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

SPARKS sistemine girdiğinizde kayıt yenileme menüsünden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Öğrenci İşleri blokajı görünüyor ise Öğrenci İşleri Direktörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

(1) Öğrencinin bulunduğu yarıyıl ve sınıfın belirlenmesinde öğrencinin başardığı kredi yükü esası uygulanır.

(2) Öğrencinin bir üst yarıyıl öğrencisi sayılabilmesi için her defasında birinci yarıyıldan başlayarak öğrencinin bulunduğu yarıyıl dahil olmak üzere, öğretim planında bulunan yarıyılların kredi yüklerinin kümülatif toplamının en az 12 AKTS kredi eksiğini başarmış olması zorunludur.

(3) İkinci fıkra hükmü uyarınca bulundukları yarıyıl belirlenmiş olan birinci ve ikinci yarıyıl öğrencileri birinci sınıf, üçüncü ve dördüncü yarıyıl öğrencileri ikinci sınıf, beşinci ve altıncı yarıyıl öğrencileri üçüncü sınıf, yedinci ve sekizinci yarıyıl öğrencileri dördüncü sınıf öğrencisi sayılırlar.

Herhangi bir yarıyıl sonunda genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenciler başarılı öğrenci sayılırlar. Ancak bu öğrenciler başarısız oldukları dersleri tekrar etmek zorundadırlar.

Herhangi bir yarıyıl sonunda genel not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılırlar. Sınamalı öğrenciler, bulundukları yarıyıl için öğretim planlarında öngörülen kredi yükünden fazla kredi alamazlar.

İki yarıyıl üst üste genel not ortalaması 1.80’in altına düşen öğrenciler, izleyen yarıyılda başarısız öğrenci sayılırlar. Başarısız öğrenciler, önceki yarıyıllarda başarısız oldukları dersleri, ders kaydı yaptıkları yarıyılda açıldıkları takdirde almak zorundadır. Bulundukları yarıyıl için ders planlarında öngörülen kredi yükünü aşmamak koşuluyla öğrenciler isterlerse yeni ders(ler) alabilirler.

Öğrencilerin her bir yarıyılda alabilecekleri ders yükü, anadal ve çift anadal program müfredatında belirtilen toplam ders yüküdür. 

Öğrenciler lisans öğrenimine başladıkları ilk iki yarıyılda müfredatlarında belirtilen kredi yükünden fazla kredi alamazlar. Ancak, hazırlık programını güz yarıyılı sonunda başarıyla tamamlayarak lisans öğrenimine bahar yarıyılında başlayacak öğrenciler ile seçmeli ders/dersler nedeni ile ders planında belirtilen kredi yükünü aşarak ders alamayan öğrencilere, talepleri halinde yalnızca ilk iki yarıyıl için Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bir ders daha verilebilir.

Genel not ortalaması 2.00 ve üstü olan öğrenciler, her bir yarıyılda alabilecekleri ders yüküne ek olarak 12 AKTS kredisi ek kredi alabilirler.

Ders kaydı yaptığı yarıyılın sonunda en fazla 12 AKTS kredisi daha alarak mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin ders kredi yükleri ilgili birim yönetim kurulu tarafından, o yarıyıl sonunda sınavına girilebilecek tek dersin kredisi dahil olmak üzere, en fazla 12 AKTS kredisi arttırılabilir.

Öğrencilerin bulunduğu yarıyıldaki öğretim planında staj dersinin olması durumunda, güz ve bahar yarıyıllarındaki ders seçimlerinde staj dersinin kredisi kadar ek ders alınabilir.

Ödeme ve Fatura İşlemleri

Burslar ve ücretler ile ilgili detaylı bilgiye Burslar ve Ücretler – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Ödeme koşulları ve ödeme yöntemleri için Mali İşler Direktörlüğü veya ogrencifinansallari@khas.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Üniversitemiz lisans öğrencileri yeni akademik dönem ücret bilgilerine https://www.khas.edu.tr/kayit-yenileme/ linkinden ulaşabilirler.

SPARKS sisteminde ücret hesaplama yaptıktan sonra online veya banka şubeleri ile ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Akademik Danışmanlık ve Ders Kayıt Süreci

İlgili birim tarafından, her öğrenci için tam zamanlı bir öğretim üyesi veya öğretim görevlisi danışman olarak atanır. Danışman, öğrenimi boyunca öğrenciyi izler ve eğitimine ilişkin tavsiyelerde bulunur. Öğrencilerin ders alma, ders ekle/bırak, dersten çekilme işlemleri danışman tarafından onaylanmadan kesinleşmemektedir.

Bölüme başlamaya hak kazanan her öğrenciye bir akademik danışman atanır. Ayrıca, Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal programlarına kayıtlı öğrenciler için de bir ÇAP veya YANDAL danışmanı atanır.

SPARKS sisteminize giriş yaptıktan sonra, “Ders Kayıt” alanından almanız gereken dersleri kayıt sepetine ekleyin. Tüm dersleri ekledikten sonra sepete giderek danışman onayına gönderin ve kayıt işleminizi tamamlayın.

  • 1. yarıyıl öğrencileri için (seçmeli dersler hariç) ders kaydı Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından yapılmaktadır.
  • Seçmeli dersi olan 1. yarıyıl öğrencileri, sadece seçmeli derslerini sistemden seçip danışman onayına iletmelidir.
  • Yatay geçişle 1. sınıfa başlayan öğrenciler, bu uygulama dışında tutulur. Bu öğrencilerin tüm derslerini kendilerinin seçmesi gerekmektedir.

Öğrenciler, her yarıyıl için akademik takvimde belirtilen ders ekle/bırak tarihleri arasında, kredi yükünü aşmamak şartıyla ders ekleyip bırakabilirler.

Bu işlemi yapmak için:

  1. SPARKS sistemine giriş yapın.
  2. Ders Kayıt ekranından:
    • Yeni bir ders eklemek istiyorsanız, yeterli krediniz varsa dersi sepete ekleyin.
    • Bırakmak istediğiniz dersi de sepete ekleyin.
  3. Sepetinizi danışman onayına gönderin.

Uzatmalı öğrenciler SPARKS sistemi üzerinden ilgili akademik dönem için kayıt yenileme işlemini yaptıktan sonra ders seçimini tamamlayabilirler. Ders seçimini tamamladıktan sonra ücret hesaplaması için Mali İşler Direktörlüğü ile iletişime geçebilirler.

Bahar yarıyılında lisans eğitimine başlayan 1. yarıyıl öğrencileri Bologna sayfasında yer alan eğitim planına ve danışmanın önerisine göre ders seçimi yapabilirler.

Düzensiz (irregular) öğrenciler müfredatında yer alan tüm gereksinimleri yerine getirmeleri durumunda herhangi bir sorun yaşamadan mezun olabilirler.

Kota yönetimi, ilgili dersi sunan fakülte sekreterliği tarafından yapılmaktadır. Kota arttırım talebi için, dersin fakülte sekreterliği ile iletişime geçebilirsiniz.

Fakülte sekreterlikleri iletişim bilgileri için tıklayınız.

Lisans akademik takviminde belirtilen ders seçimi tarih aralığında danışman tarafından onaylamış olan derste şube değişikliği yapılabilir. Değişiklik yapılmak istenen ders akademik danışmana iletilir ve danışman ilgili dersin onayını iptal eder ve ders öğrencinin kayıt sepetine geri döner, öğrenci ilgili değişikliği yaparak danışman onayına tekrar gönderir. Danışman onayladıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır.

Ders ekle/bırak döneminde ise şube değişikliği yapılmak istenen ders bırakılır, danışman onayladıktan sonra ilgili derste istenen şube seçilerek tekrar danışman onayına gönderilir. Danışman onayladıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır.

Öğrenciler önceki yarıyıllarda başarısız oldukları dersleri, ders kaydı yaptıkları yarıyılda açıldıkları takdirde almak zorundadır. Başarısız olunan bir dersi tekrarlamak ya da bir dersten alınan notu yükseltmek için ders tekrarı yapıldığında, öğrencinin en son aldığı not geçerli olur.

Modern dil dersleri krediye ve GNO hesabına katılmamaktadır. Dersler alındığı takdirde müfredat dışı sayılacaktır.

Almış olduğunuz ders kapatıldı ise tarafınıza bilgilendirme yapılmaktadır. Ders kayıt veya ders ekle/bırak döneminde yerine yeni ders alabilirsiniz.

Öğrenciler mali yükümlülükleri yerine getirmek koşuluyla, dersler başladıktan sonra akademik takvimde belirtilen geç kayıt tarihine kadar Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile geç ders kaydı yapabilirler. Akademik takvimde belirtilen süre sona erdikten sonra geç kayıt yapılmaz. Ancak geçerli mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrencinin ders kaydı, mazeretini belgelemek kaydıyla, Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile yapılabilir.

Mezun durumunda olan lisans öğrencileri, lisans akademik takviminde belirtilen tarih aralığında MyKHAS sistemine girerek Formlar>>Başvurular>>Ek Kredi Başvuru Formu ’nu doldurarak ek kredi başvurusunda bulunabilirler.

Ders kaydı yaptığı yarıyılın sonunda en fazla 12 AKTS kredisi daha alarak mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin ders kredi yükleri; ilgili birim yönetim kurulu tarafından, statüsüne bakılmaksızın, o yarıyıl sonunda sınavına girilebilecek tek dersin kredisi dahil olmak üzere, en fazla 12 AKTS kredisi kadar arttırılabilir.

Öğrenciler, her yarıyıl için akademik takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar öğretim planındaki derslerden yalnızca birinden çekilebilirler.

Dersten çekilme esaslarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.khas.edu.tr/dersten-cekilme/

Çift Anadal – Yandal

Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgilere Başvuru – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgilere Çift Anadal & Yandal – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Çift Anadal kontenjan bilgilerine Kontenjanlar – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz. Yandal programları için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.

Çift Anadal ve Yandal programlarına ve müfredatlarına Programlar ve Müfredatlar – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak, ÇAP/Yandal öğrencilerimizin ilgili programları için mezuniyet simülasyonlarını kontrol etmeleri gerekir. 

Çift Anadal ve Yandal muafiyet işlemleri ile ilgili bilgilere Muafiyet İşlemleri – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Çift Anadal ve Yandal ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen;

Coursera

Coursera Öğrenme Platformu başvuru süreci, uygulama ve ders saydırma esasları hakkında detaylı bilgilere Coursera Hakkında – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Coursera Öğrenme Platformu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen;

Sınavlar

Vize (Ara Sınav) tarihleri fakültelerin web sayfalarında ilan edilmektedir. Detaylı bilgi için fakülte sekreterlikleri veya dersin öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Final (Yarıyıl Sonu Sınav) tarih aralıkları Akademik Takvim’de gösterilmektedir. Final (Yarıyıl Sonu Sınav) tarihleri ise web sayfasında yer alan Duyurular ve fakültelerin web sayfalarında ilan edilmektedir. Detaylı bilgi için fakülte sekreterlikleri veya dersin öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ara sınav veya yarıyıl sonu sınavlarına giremeyen öğrencilere, öğrencinin mazereti dersin öğretim üyesi tarafından geçerli kabul edilmesi halinde mazeret sınavı verilebilir.

Ara sınav veya yarıyıl sonu sınavlarına giremeyen öğrenciler, mazeret sınavına MyKHAS üzerinden veya Fakülte Sekreterliği’ne başvurabilirler.

Sınav sonuçları dersin öğretim üyesi tarafından KHAS Learn üzerinden yayınlanmaktadır. Detaylı bilgi için dersin öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

SPARKS hesabınıza girerek dönem sonu harf notlarınızı görebilirsiniz. Detaylı bilgi için dersin öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Öğrenciler, notlandırılan herhangi bir değerlendirmeye, notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içerisinde, ilgili birimlere yazılı olarak maddi hata itirazında bulunabilirler.

Tek ders ve not yükseltme sınavlarıyla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
https://www.khas.edu.tr/wp-content/uploads/2024/12/Tek-Ders-ve-Not-Yukseltme-Infografi.pdf

Üniversitemiz lisans öğrencileri MyKHAS sistemine girerek Formlar>>Başvurular>>Tek Ders Sınavı Başvuru Formu ’nu doldurarak başvuruda bulunabilirler.

Üniversitemiz lisans öğrencileri MyKHAS sistemine girerek Formlar>>Başvurular>>Not Yükseltme Sınavı Başvuru Formu ’nu doldurarak başvuruda bulunabilirler.

Aynı yarıyılda hem tek ders hem de not yükseltme sınavına girilemez.

Lisans programının zorunlu staj uygulaması varsa, stajın eksik olması durumunda öğrenci tek ders veya not yükseltme sınavına giremez.

Ek süre sınavlarıyla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.khas.edu.tr/azami-sure/

Üniversitemiz lisans diploma programlarına kayıtlı öğrenciler, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları dersler için iki ek sınav hakkı verilir.

Staj

Zorunlu staj dersi olan öğrenciler ilgili program müfredatında yer alan Staj dersine staja başlamadan önceki akademik dönemde kayıt yaptırmış olmalıdır. Staja başlayacak öğrenciler staj başvurusunu stajın başlama tarihinden en az 15 gün önce Kariyer Ofisi’nin ilgili web adresi üzerinden yapar. Öğrenci staj dersine kayıtlı ise MyKHAS sistemine girerek “Kariyer>>Staj Ekle” sekmesinden tüm bilgileri eksiksiz doldurarak başvuru yapabilir.

Öğrenciler staj dersini seçmeden MyKHAS sistemine girerek “Kariyer>>Gönüllü Staj” seçeneğini seçerek başvuruda bulunabilirler. Gönüllü staj başvurusu danışman tarafından onaylandıktan sonra sigorta ödemeleri üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Okulumuz uzun dönem (gönüllü) stajların sigortasını 60 iş gününe kadar karşılamaktadır.

SGK işe giriş bildirgesine, staj başvurunuz onaylandıktan sonra E-devlet üzerinden veya MyKHAS üzerinden ulaşabilirsiniz. Sigorta evraklarına ulaşılamaması halinde bekir.saglam@khas.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Zorunlu stajını tamamlayan lisans öğrencileri, staj sonunda bölümce talep edilen belgeleri (staj defteri, staj değerlendirme formu vb.) ilgili firmaya onaylatmakla yükümlüdür. Onaylı belgeler, stajı izleyen akademik dönemin en geç dördüncü haftasının sonuna kadar staj danışmanına veya fakülte sekreterliğine imza karşılığında teslim edilmelidir.

Öğrencinin kayıtlı olduğu programın Staj Danışmanı staja ilişkin tüm evrakı inceleyerek değerlendirme sonuçlarını (Başarılı ya da Başarısız) ilan eder. Stajı reddedilen öğrenciye, ret gerekçesi ya da stajın kaç gününün onaylandığına ilişkin bilgi Staj Danışmanı tarafından bildirilir. Danışman gerek gördüğünde stajın yapıldığı iş yeri ile görüşebilir.

Belge Talepleri

Üniversitemiz lisans öğrencileri SPARKS sisteminde yer alan belge talebi alanından (öğrenci belgesi, transkript belgesi, askerlik durum belgesi, disiplin durum belgesi, öğrenci sıralaması belgesi, yatay geçiş Ek Madde-1 durum belgesi, yatay geçişe engel olmadığına dair belge) talepte bulunabilirler.

Mezun öğrenciler Mezun MyKHAS sisteminden belge talep edebilirler.

Islak imzalı belgeler için ise öğrenci e-posta adreslerinden belge@khas.edu.tr e-posta adresine talep etmek istedikleri belge/belgelerin bilgisini iletmeleri gerekmektedir.

Talep edilen belgelerin hazırlanması 1 iş günü sürebilmektedir.

Burs durumunuzu gösteren belge için öğrenci e-posta adresinizden belge@khas.edu.tr e-posta adresine talebinizi iletebilirsiniz.

Hazırlık başarı belgesi için SPARKS sisteminizde yer alan belge talebi alanından talepte bulunabilir veya öğrenci e-posta adresinizden prep@khas.edu.tr e-posta adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

SPARKS sisteminizde yer alan belge talebi alanından talepte bulunabilirsiniz.

Mezun olabilir belgesi için öğrenci e-posta adresinizden belge@khas.edu.tr e-posta adresine talebinizi iletebilirsiniz.

Üniversitemiz lisans mezun öğrencileri Mezun MyKHAS sisteminden talepte bulunabilirler.

Üniversitemiz lisans öğrencileri SPARKS sisteminde yer alan belge talebi alanından transkript belgesi başvurusunda bulunabilirler. Öğretim dili bilgisi transkript belgesinin içerisinde yer almaktadır.

Öğrenimleri süresince uyarma cezası alanlar hariç; disiplin cezası almadan mezun olan ve genel not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00-3.49 arasında olan lisans öğrencilerine “Onur Belgesi”, 3.50-4.00 arasında olanlara ise “Yüksek Onur Belgesi” verilir.

Lisans öğrencileri diplomalarını alırken ilgili belgeler diploma ile öğrenciye imza karşılığında teslim edilir.

Yaz Öğretimi

Yaz öğretimi ile ilgili detaylı bilgilere https://www.khas.edu.tr/yaz-ogretimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Yaz öğretiminde diğer üniversitelerden ders alınabilmesine ilişkin detaylı bilgilere https://www.khas.edu.tr/yaz-ogretimi/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Öğrenciler

Üniversitemiz lisans programlarına Uluslararası Öğrenci kapsamında yapılacak başvurular, Uluslararası Tanıtım Ofisi tarafından alınmaktadır. Detaylı bilgi için Uluslararası Tanıtım Ofisi ile international@khas.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilir, kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/uluslararasi-ogrenci-kayit/ linkinden ulaşabilirsiniz.

İkamet izni başvuruları ile ilgili detaylı bilgiye https://international.khas.edu.tr/visa-and-resident-permit/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Göç İdaresinin iletişim bilgilerine https://www.goc.gov.tr/yabancilar-iletisim-merkezi2 linkinden ulaşabilirsiniz.

Denklik belgesi alabilmek için lise diplomanıza apostil işlemi yaptırmanız gerekmektedir. Eğitim aldığınız ülkenizde yaptırabilir veya diploma ve transkript belgesinin tercümesi ile kaymakamlıklarda apostil işlemi yaptırabilirsiniz.

Lise denklik belgesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurabilirsiniz. Detaylı bilgi için https://ttkb.meb.gov.tr/www/denklik-islemleri/icerik/317 linkini inceleyebilirsiniz. Destek için Uluslararası Ofis ile veya international@khas.edu.tr e-posta adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Diploma ve transkript belgesinin İngilizce hali ile kaymakamlıklarda apostil işlemi yaptırabilirsiniz.

Erasmus/Exchange

Üniversitemiz lisans öğrencileri Erasmus, Exchange kapsamında başvurular için detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/giden-ogrenci-surecleri/ linkinden ulaşabilirler.

Üniversitemiz lisans öğrencileri Erasmus, Exchange başvuru kapsamında YDS, TOEFL, YÖKDİL vb. sınav sonuçlarını Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne ileterek SPARKS sistemine işletebilirler.

Değişim programı kapsamında yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin transkriptleri, ilgili Üniversite tarafından Kadir Has Üniversitesi Erasmus ve Değişim Ofisi’ne gönderilir. Erasmus ve Değişim Ofisi, öğrencinin transkriptini ilgili fakülteye ileterek tanınma süreçlerini başlatır. Yurtdışında alınıp başarıyla tamamlanan dersler, öğrencinin Kadir Has Üniversitesi’ne dönüşü sonrasında Fakülte Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda orijinal kod ve isimleri ile transkriptine işlenir.

Erasmus, Exchange kapsamında yurtdışımda eğitim alacak öğrencilerimiz gidecekleri ilgili akademik dönemde SPARKS sisteminden kayıt yenileme işlemini yapmaları ve ücret ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Burslar

KYK bursu alan öğrencilerimizin, burs/kredi işlemlerinin devamı için e-Devlet sayfasında https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-nakil-basvurusu hizmetinden başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Üniversiteye giriş sınavlarında gösterilen başarı karşılığı verilen eğitim destek burs ve indirimleridir. Bu burs ve indirimler her yıl ÖSYM kılavuzunda açıklanan sayıda öğrenciye verilir. Üniversiteye Giriş (ÖSYM) Bursu/İndirimleri ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Burslar ve ücretler ile ilgili detaylı bilgiye Burslar ve Ücretler – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

ÖSYM tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavlarında üniversitemizin belli kontenjanlarına yerleşen ve ilgili puan türünde ilan edilen başarı sıralamasında yer alan öğrencilere sağlanan indirimlerdir. KHAS Başarı Sıralaması İndirimi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Burslar ve ücretler ile ilgili detaylı bilgiye Burslar ve Ücretler – Kadir Has Üniversitesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Beyaz Güvercinler Bursu, İstanbul dışında ikamet eden ve İstanbul dışındaki liselerde eğitim gören, kısıtlı ekonomik şartlara sahip başarılı öğrencilere katkı sağlamayı amaçlayan bir burstur. Beyaz Güvercinler Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

KHAS Yüksek Onur/Onur bursları, yıllık not ortalaması 3.75/4.00 veya üzeri olan öğrencilere bir sonraki akademik yıl ile sınırlı olmak üzere Ek-1’de yer alan KHAS Yüksek Onur/Onur Bursu Belirleme Usulüne uygun olarak iki yarıyıl için normal öğrenim ücretinden indirim şeklinde uygulanan burslardır. KHAS Yüksek Onur/Onur Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Eğitim Desteği, her akademik yıl başında iki yarıyıl eğitim süresini kapsamak üzere ihtiyaç bildiren öğrencilere verilen karşılıksız destektir. Eğitim Desteği ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Fakültelere yerleşen öğrencilerden Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam notu 32- 37 arasında olan öğrencilere eğitim ücretinin %50’si; 38 ve üzerinde olanlara %75’i; Abitur diploma notu iki veya daha iyi olan öğrencilere öğretim ücretinin %50’si; Matura’da üstün başarı gösterenlere ve SAT belgesi 1400 üzeri olanlara eğitim ücretinin %75’i oranında indirim uygulanır. IB-Abitur-Matura-SAT Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen ve listesi Üniversitenin web sitesinde yayınlanan Türkiye genelinde akademik başarıları yüksek liselerden mezun olan ve KHAS lisans programlarını ilk 3 tercihlerinde belirterek yerleşen öğrencilere, öğrenim ücretinden Mütevelli Heyeti tarafından her yıl belirlenen oranda indirim şeklinde uygulanır. Lise Başarı İndirimi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Her eğitim-öğretim yılı başında, üniversitenin farklı idari birimlerinin çalışmalarına katkıda bulunmak üzere başvuran öğrencilere sağlanan maddi destektir. İdari Çalışma Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitede açılan lisans derslerinin hazırlanması ve yürütülmesi süreçlerinde öğretim elemanlarına katkıda bulunmak üzere başvuruda bulunan öğrencilere sağlanan maddi destektir. Akademik Çalışma Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Spor bursu, üniversite spor takımlarına kabul edilen veya ferdi branşlarda KHAS adına yarışlara katılan veyahut katılabilecek öğrencilere tanınan burstur. Spor Bursu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/yonetmelikler-ve-yonergeler/  linkinde yer alan Lisans Burs Yönergesinden ulaşabilirsiniz.

Mezuniyet Süreci, Diploma ve Diploma Eki

Mezuniyet süreci ile ilgili detaylı bilgiye https://www.khas.edu.tr/mezuniyet-sureci/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Mezuniyet törenine katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.khas.edu.tr/mezuniyet-sureci/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bu çekimlere mezun olabilecek durumdaki öğrenciler, son sınıf öğrencileri (7. ve 8. yarıyıl) ile bir önceki mezuniyet töreninden sonra mezun olan öğrenciler davet edilir.

Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra geçici mezuniyet belgesini/diplomasını alabilmesi için Mezun MyKHAS‘da yer alan formların altında yer alan çıkış anketini doldurmaları gerekmektedir.

Mezun öğrencilerimiz https://mezun.khas.edu.tr linkinden hesap oluşturduktan sonra ihtiyaç duymaları halinde belge ve mezun kartı talebinde bulunabilirler.

Diploması henüz hazırlanmamış mezunlara, talep edilmesi durumunda, ıslak veya e-imzalı olarak Türkçe/İngilizce tek sayfa halinde düzenlenir.

Üniversitemiz öğrencileri, mezuniyet kararları SPARKS sistemine işlendikten sonra, Öğrenci İşleri Direktörlüğü ile iletişime geçerek e-imzalı veya ıslak imzalı olarak Geçici Mezuniyet Belgesi talep edebilirler.

Geçici mezuniyet belgesi yalnızca mezun öğrencinin kendisine veya noter aracılığıyla vekâlet verdiği kişiye imza karşılığı teslim edilir.

 

Diploması hazırlanan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihten itibaren, hafta içi 08:30 – 17:30 saatleri arasında Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nden diplomalarını alabilir.

Diploma, sadece mezunun kendisine ya da noterden vekâlet verdiği kişiye vekâletnamenin aslı görülerek teslim edilir. Mezun yurtdışında ise, vekâletnamenin Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliklerinden alınmış olması gerekir.

Diplomasını kaybeden mezun öğrenciler, https://form.khas.edu.tr/kayip-diploma-talep-formu/  linkinden ulusal gazetede yayımlanan kayıp ilanını, önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyerek başvuruda bulunabilir. Diploma tekrar 2. Nüsha olarak hazırlanır.

Tahribata uğramakla birlikte kimlik ve mezuniyet bilgileri okunabilir olan mezuniyet belgelerinin ikinci nüshaları ilan şartı aranmaksızın verilir. Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne tahrip olan diploma aslı ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuruda bulunabilirler.

Diploma almaya hak kazanan öğrenciye, Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından diploma eki verilir. Yükseköğrenim derecesine sahip kişilerin edindikleri bilgi ve becerilerini öğrencinin ders planında bulunan ve takip edip başarıyla tamamladığı akademik çalışmaların AKTS kredileri ile tanımlandığı, yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere verilir. Uluslararası tanınırlığı olan bir belgedir. Bu belgede, öğrencinin ders planında bulunan dersler ve AKTS kredileri ile standart diploma eki bilgileri yer alır.

Yandal programını başarıyla tamamlayan öğrenciye, anadal programından mezun olması koşuluyla, Yandal Sertifikası verilir.

Yandal programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Yandal Sertifikası hazırlanır. Öğrenciler Yandal Sertifikasını Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nden teslim alabilirler.

Dört yıl süreli eğitim-öğretim yapılan fakülte programlarının ilk dört yarıyılındaki bütün derslerinden başarılı ve not ortalaması 2.00 ve üzeri olan, ancak öğrenim gördükleri programları tamamlayamayan veya tamamlamayan öğrencilere, talepleri üzerine ön lisans diploması verilir.

Lisans Öğrenci Hesap Bilgileri ve Güncellemeler

Lisans öğrencileri, yeni kimlik kartlarının önlü arkalı bir fotoğrafını kendi öğrenci e-posta adreslerinden Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne göndermelidir.

Lisans öğrencileri, yeni fotoğraflarını bizzat elden fakülte sorumlularına teslim ederek veya öğrenci e-posta adreslerinden fakülte sorumlularına göndererek sistem üzerinde kayıtlı olan öğrenci fotoğraflarını değiştirebilirler.

Lisans öğrencileri, yeni telefon numaralarını kendi öğrenci e-posta adreslerinden fakülte sorumlularına ileterek sistemdeki bilgilerini güncelleyebilirler.

Lisans öğrencileri, yeni kişisel e-posta adreslerini, kendi öğrenci e-posta adreslerinden fakülte sorumlularına ileterek sistemdeki e-posta bilgilerini güncelleyebilirler.

Üniversitemiz lisans öğrencileri, kesin kayıt esnasında doldurdukları kişisel bilgi kayıt formunda e-posta adreslerini kendileri belirlemektedirler.

@stu.khas.edu.tr uzantılı e-posta hesabınız hakkında şifre işlemleri için  https://parola.khas.edu.tr  linkinden işlem yapabilir, öğrenci e-posta hesabınız ile ilgili diğer sorunlarınız için Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü’ne e-posta gönderebilirsiniz.

SPARKS, e-posta ve wifi (Learn, Laboratuvar, Bilgi Merkezi) şifrenizi https://parola.khas.edu.tr/ linkinden yenileyebilirsiniz.

KHAS Learn hesabınıza https://learn.khas.edu.tr linkinden giriş yapabilirisiniz.

KHAS Learn ile ilgili sorunlarınız için learn@khas.edu.tr e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Bilgileri

MyKHAS sisteminizde yer alan arama alanına kişi adı ve soyadını yazarak veya https://www.khas.edu.tr/iletisim-ve-program-koordinatorleri/ linki üzerinden fakülte sekreterlerinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

MyKHAS sisteminizde yer alan arama alanına kişi adı ve soyadını yazarak iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Öğrenci İşleri Direktörlüğü’nün e-posta adresi oid@khas.edu.tr adresidir.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü iletişim bilgilerine https://sgs.khas.edu.tr/ekip-iletisim/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Yabancı Diller Yüksekokulu iletişim bilgilerine https://www.khas.edu.tr/ydy-iletisim/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Diğer Bilgiler

Sağlık raporlarının, ilgili fakülte sekreterliğine veya ilgili dersin öğretim üyesine teslim edilmesi gerekmektedir.

Spor, kültür, sanat etkinlikleri ve yarışmalarda görevli öğrencilerin bu etkinliklere katılımı nedeniyle öğrenime ara verdikleri süreler, devam süresinin hesabında dikkate alınmaz.

Kütüphane kullanımı ve detaylı bilgi için https://bilgimerkezi.khas.edu.tr/ linkini inceleyebilir veya bilgimerkezi@khas.edu.tr e-posta adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metni linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemize kesin kayıt işleminizi tamamladıktan sonra A Blok Güvenlik İşleri Ofisi’nden öğrenci kartınızı alabilirsiniz.

Mali İşler Direktörlüğü’ne kart ücretini ödedikten sonra A Blok Güvenlik İşleri Ofisi’nden yeni öğrenci kartınızı teslim alabilirsiniz.

Kimlik Kartı Kullanım Politikası ile ilgili detaylı bilgiye Kimlik Kartı Kullanım Politikası linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemiz Lisans öğrencileri öğrenci e-posta adresleri ve şifreleri ile KHAS-Öğrenci ağından internete bağlanabilirler. Problem yaşamanız durumunda Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

KHAS Ağ Kullanım Politikası ile ilgili detaylı bilgiye KHAS Ağ Kullanım Politikası linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemizin hemen arkasında “Kadir Has Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu” bulunmaktadır.

Erkek öğrenci yurdu bulunmamakta olup, anlaşmalı olarak çalışılan yurtlarla ilgili bilgi için https://aday.khas.edu.tr/konaklama/ linkini inceleyebilirsiniz.

Yurtlarla ilgili detaylı bilgi için Yapı Teknik ve Operasyon Direktörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Üniversitemizde spor salonu mevcut olup, kullanım şartları ile ilgili bilgiye https://kyd.khas.edu.tr/khasda-spor linkinden ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimiz İstanbulkart başvurularını yalnızca online olarak https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden gerçekleştirebilirler.

Kayıp eşyanız (cüzdan, çanta, kimlik vb.) olması durumunda üniversitemiz güvenlik görevlileri ile iletişime geçebilirsiniz.

TÜBİTAK Star programı başvurusu kapsamında yerleşme sıralama bilgisini Öğrenci İşleri Direktörlüğü ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz