Panorama Mart 2026

PANORAMA KHAS

Aylık Bülten
Spor başarı

93 Ülke, Bir Kürsü, Bir KHAS’lı: Osman Burak Keleş Dünya Sahnesinde Altın Aldı

 

Fujairah’ta 2.200 sporcu tatamiye çıktı. Finalde sadece biri kazandı. O isim, Kadir Has Üniversitesi’nden.

İşletme Bölümü öğrencisi Osman Burak Keleş, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fujairah şehrinde düzenlenen Karate 1 Youth League’de altın madalya kazandı. Junior Kumite Male -76 kg kategorisinde final müsabakasını 9-4 gibi net bir skorla geride bırakan Keleş, kürsünün en üst basamağında İstiklal Marşı’nı dinletti.

Turnuvanın büyüklüğü: Adeta bir Dünya Şampiyonası provası
Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) takvimindeki en prestijli gençlik organizasyonlarından biri olan Karate 1 Youth League, bu yıl Fujairah ayağında rekor bir katılıma sahne oldu. 93 ülkeden 2.200 genç sporcu, 12-15 Şubat tarihleri arasında tatamide kendi sıkletlerinin dünya en iyisi olmak için rekabet etti.

Turnuva öncesi: Zaten şampiyondu
Fujairah’a gitmeden önce Keleş, Üniversiteler Arası Türkiye Karate Şampiyonası’nda da birincilik elde etmişti. Yani o kürsüye sadece yetenekle değil, zaten kanıtlanmış bir formla çıktı. Final müsabakasındaki 9-4’lük skor, bu hazırlığın tabloya yansımasıydı.

Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerinin akademik başarılarını desteklerken sporcu kimliklerini de geliştirmelerine zemin hazırlamayı kurumsal önceliklerinden biri olarak görüyor. Osman Burak Keleş’in bu başarısı, o zeminde ne kadar güçlü bir ağaç yetişebildiğini gösteriyor.

Ayse basar ali sinag ydyo

KHAS Dil Eğitimi Artık Avrupa Güvencesiyle: EAQUALS Mührü Alındı

Kadir Has Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, dünyanın en titiz dil eğitimi denetim kuruluşlarından EAQUALS’ın akreditasyonunu aldı. Bu belge, öğrencilere küresel geçerliliği olan somut bir avantaj sunuyor. Bu belge, kurumun müfredat, öğretim kadrosu, öğrenci hizmetleri ve idari süreçlerinin CEFR çerçevesinde uluslararası denetimden başarıyla geçtiğini gösterir.

KHAS İsletme Zirvesi

KHAS İşletme Zirvesi 2026

Kadir Has Üniversitesi İşletme Kulübü, 15 Şubat 2026 Pazar günü, IBM‘den NASA‘ya ve AWS‘ye (Amazon Web Services) uzanan operasyon, yönetim, finans, teknoloji ve pazarlama dünyasının lider kurumlarını KHAS İşletme Zirvesi 2026‘da ağırladı. Alanında uzman konuşmacılar, küresel iş dünyasının dönüşümü, yapay zekâ ve veri odaklı karar alma süreçlerine dair deneyimlerini katılımcılarla paylaştı; etkinlik, öğrenciler için ilham verici ve yoğun katılımlı bir buluşma noktası oldu.

KHAS Psikoloji Kulubu Oget Oktem Tanor

“Hukuk Okudum, Beyne Aşık Oldum”: Türkiye’nin İlk Nöropsikoloğu KHAS’ta

Türkiye’de nöropsikoloji biliminin temelini atan Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Psikoloji Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Hukuk diplomasından başlayan, beyin bilimine uzanan alışılmadık bir kariyer hikayesini bizzat anlattı. Dinleyiciler; onlarca yıl boyunca Türkiye’de henüz adı bile tam konmamış bir bilim alanını inşa etmiş birinin sesini, doğrudan ve canlı duydu.

Haber2

Elektrikli Araçların En Zayıf Halkası Artık Daha Akıllı: KHAS’tan Avrupa’ya Batarya Vizyonu

 

Bir elektrikli aracın bataryası aniden tutulur, ısınır, en kötü ihtimalle yanar. Bu riski önceden tahmin eden yapay zeka modeli üzerinde çalışan KHAS’lı araştırmacı, Avrupa’nın en önemli platformlarından birinde bu vizyonu anlattı.

 

Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Vahit Barış Tavakol, AB fonlu ARISE Projesi kapsamında düzenlenen “Synergizing EV Technologies” webinarında konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlik, yalnızca bir akademik buluşma değil; Avrupa’nın önümüzdeki on yılda elektrikli araç teknolojisini nasıl şekillendireceğini tartışan bir vizyon platformuydu.

Bataryanın “beyin” sorunu
Elektrikli araç teknolojisindeki en kritik güvenlik riski “termal kaçak” olarak biliniyor: bataryanın kontrolsüz biçimde ısınarak yangına dönüşmesi. Mevcut batarya yönetim sistemleri bu riski çoğunlukla gerçekleştikten sonra fark edebiliyor. Dr. Tavakol’un sunduğu yaklaşım ise sistemi reaktif değil, öngörücü kılmayı hedefliyor.

“Intelligent State Estimation and Risk-Aware Decision Making” adını verdiği model, bataryanın anlık durumunu değil gelecekteki risk olasılıklarını hesaplayarak yönetim sistemine karar desteği sunuyor. Kısacası: bataryaya bir beyin kazandırıyor.

COLLABAT: Avrupa çapında bir bilgi havuzu
Webinar aynı zamanda Avrupa’nın en büyük batarya teknolojileri iş birliği ağlarından COLLABAT Cluster’ı tanıttı. Üniversiteleri ve sanayi kuruluşlarını aynı çatı altında toplayan bu platform, KHAS’ın artık yalnızca bir katılımcı değil, katkı sunan bir ortak olarak yer aldığı bir ekosistemi temsil ediyor.

Desteklenen Projelerimiz

13 6981ae23c62a81

Avrupa’nın Yeşil Dönüşümü İçin İş Gücünü Kim Hazırlayacak? Cevap İstanbul’dan Geliyor

Avrupa, on yılın sonunda kökten farklı bir ekonomiye sahip olacak. O ekonominin ihtiyaç duyduğu becerileri yapay zeka ile bugünden tahmin etmeye çalışan projenin koordinatörü bir KHAS akademisyeni, Prof. Dr. Meltem Ucal.

Kadir has universitesi tubitak ardeb 3501 proje destegi zeynep bektas

Güneş Bulutlandığında, Şebeke Ne Yapar? KHAS’tan Matematiksel Bir Yanıt

Rüzgar durduğunda, bulutlar güneş panellerini örttüğünde, şebeke dengesizleşir. Bu belirsizliği matematiksel olarak çözmek için çalışan KHAS araştırmacımız Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bektaş TÜBİTAK desteği kazandı.

Henüz bu alana içerik eklenmemiş.