Sadri Alışık Ödülleri’nde Çifte Başarı

27. HDI Sigorta Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin adayları ve özel ödül sahipleri açıklandı. Kadir Has Üniversitesi ailesinden iki isim, alanında uzman seçici kurulların değerlendirmeleri sonucunda ödüle layık görüldü.

21 Eylül 2026 Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek törende, Kadir Has Üniversitesi’nden Merve Asya Özgür ve Gül Doğa Selvi ödüllerini alacak.

Tiyatro Bölümü mezunumuz Merve Asya Özgür, Sinema Seçici Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda O da Bir Şey mi? filmindeki performansıyla Ekrem Bora Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Ödülü’ne layık görülürken, Film ve Drama Yüksek Lisans öğrencimiz Gül Doğa Selvi ise Tiyatro Seçici Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda Aşağıdaki Pencere oyunundaki performansıyla Seçici Kurul Tek Kişilik Performans Ödülü’ne layık görüldü.

Merve Asya Özgür ve Gül Doğa Selvi’yi kutluyor, sanat alanındaki çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.