KHAS Proje Tabanlı Eğitim Modeli WURI 2024 Sıralamalarında İlk 100’de

28 Haziran 2024

Yükseköğretim kurumlarının endüstri ve topluma gerçek katkılarını değerlendirmek amacıyla Hansa Üniversiteler Birliği (HLU) tarafından oluşturulan WURI 2024 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması, Institute for Policy and Strategy on National Competitiveness (IPSNC) tarafından İsviçre’nin Sorengo şehrindeki Franklin University Switzerland’da düzenlenen törende açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemiz, proje tabanlı eğitim modeli ile başvurmuş olduğu “Endüstriyel Uygulama” kategorisinde 74. sırada yer aldı ve listeye Türkiye’den giren tek vakıf üniversitesi olarak büyük bir başarı elde etti.

Üniversitemiz proje tabanlı eğitim modeli; öncü sektör temsilcileri iş birliğinde hazırlanan ders programlarıyla, teorik bilgilerin ve uygulama becerilerinin, proje geliştirme ve uygulama süreçlerine yedirildiği ve her öğrenciye bir akademik ve bir de sektörel “mentor” sunan bir yapı olma özelliğiyle ön plana çıkmaktadır.

Kaynak: WURI