Herkese Açık Online Kolokyum #48: Prof. Dr. Hasan Dağ

Zoom + Youtube

Herkese Açık Kolokyum serimizin 48. etkinliğinde konuğumuz, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ar-Ge Kaynakları Direktörü Prof. Dr. Hasan Dağ olacak.

Prof. Dağ’ın “Araştırma Ordusunun Orkestralanması” başlıklı sunumunu 20 Nisan Çarşamba saat 16:00‘dan itibaren Zoom’dan ve KHAS Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Zoom Meeting ID: 853 9347 0241

KHAS Youtube kanalından canlı yayın: https://youtu.be/GkjHgskhSk8

Etkinlik Türkçedir.

Özet: Üniversitelerimizin genel anlamda üç asli görevi; eğitim-öğretim, araştırma ve toplum sorunlarına çözüm üretmek olarak sıralanabilir. Bu görevlerden “araştırma” bir yandan en zoru bir yandan da en keyifli olanıdır zira hem dünya bilgi birikimine katkı, hem araştırmacı yetiştirme hem yeni ufukları keşfederek heyecan ateşini sürekli harlı tutmayı sağlamaktadır. Diğer taraftan bu heyecan verici işler için yürütücü araştırmacının isteği, kalifiye ve arzulu araştırma neferleri olan lisans, lisansüstü ve doktora sonrası araştırmacılar ve en önemlisi de araştırmalar için bütçenin temin edilmesi ve yönetilmesidir. Bu işi bir araştırma grubu ile sınırlı kalmayıp, onlarca araştırma grubu, onlarca fon kuruluşu, çok sayıda uluslararası işbirlikleri ile yürütmek ise orkestra şefliği gibidir. Üniversitemiz adına bu orkestrayı yönetmek her türlü sazdan anlamayı, hangi sazın hangisi ile birlikte devreye girip çıkmasına karar verip yönetmeyi, her sazın en ince ayarlarına kadar akordunun yapılmasını sağlamayı, kimin hangi sazı zevk alarak çalmayı sevdiğini bilmek gibi harikulade işleri bir arada yapmayı gerektiriyor. Heyecan verici bu süreci deneyimlerimizle harmanlayarak sohbete var mısınız?

Konuşmacı Hakkında: Prof. Dr. Hasan Dağ, lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise ABD’de University of Wisconsin-Madison’da almıştır. Araştırma alanları; Veri Bilimi ve Uygulamaları, Akıllı Şebekeler, Yüksek Başarımlı Hesaplama, Siber Güvenlik ve Elektrik Güç Sistemleri’nin analizidir. Prof. Dağ halen Kadir Has Üniversitesi araştırmadan sorumlu rektör yardımcılığı görevinin yanı sıra, Araştırma ve Geliştirme Kaynakları Direktörlüğü ile Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Koruma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

KHAS Economics – Contemporary Debates: Prof. Dr. Daron Acemoğlu