KHAS, Times Higher Education Asya Ödülleri’nde “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi” ve “Öğrenciler için Üstün Destek” Kategorilerinde İlk 8’e Kaldı

22 Haziran 2023

Yükseköğretim alanındaki en prestijli ödüllerden biri olan ve Times Higher Education (THE) tarafından 5 yıldır verilen Asya Ödülleri’nde (Awards Asia) Kadir Has Üniversitesi 2 kategoride son 8 üniversite arasına girerek son beş yıldır yükselen performansını taçlandırdı.

Kadir Has Üniversitesi bu yıl 700’e yakın başvuru içinden son 8’de yer aldı ve hem “Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi” hem de “Öğrenciler için Üstün Destek” kategorilerinde finalist oldu. Başvurular, Harvard University, Oxford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universityof Surrey, Tohoku University, University of Warwick, Tecnológico de Monterrey, University for the Creative Arts ve Shiv Nadar University gibi uluslararası kurumların yetkililerinden oluşan 10 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi.

21-23 Haziran 2023 tarihlerinde The Chinese University of Hong Kong’da düzenlenen, kıtanın dört bir yanından üst düzey temsilcilerin katıldığı ve ödüllerin sahipleriyle buluştuğu “THE Asia Universities Summit”te Asya ve Orta Doğu yükseköğretiminin çeşitliliğine ve dinamizmine dikkat çekildi.

Seçkin liderliği ve kurumsal performansları takdir etmek ve Asya’nın yükseköğretimdeki başarısını kutlamak için önemli bir uluslararası platform sunan ödüller toplam 10 kategoride veriliyor.

Bu sene ödül verilen kategoriler şöyle sıralandı:

• Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi
  • Öğrenciler için Üstün Destek