Görsel İletişim Tasarımı’nın Yıl Sonu Sergisi “OCULUS” Açıldı

10 Haziran 2022

Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü, “OCULUS” sergisiyle yaza merhaba diyor. Öğrencilerin son iki yıl içinde ürettiği fotoğraf, video yerleştirme, animasyon ve etkileşim tasarımı gibi farklı tekniklerdeki çalışmalarından oluşan serginin küratörlüğünü Dr. İpek Yeğinsü, akademik danışmanlığını ise bölüm başkanı Dr. Balca Arda üstleniyor.

Latince’de “göz” anlamına gelen OCULUS, aynı zamanda bir kubbenin üzerindeki dairesel açıklığı ifade eder. Buradan içeri girip mekânı aydınlatan gün ışığı, gözbebeğinden geçip retinaya değen ışıkla büyük bir benzerlik gösterir. Göz, uzamı ve anlamı aynı anda içeriye ve dışarıya açılan bir pencere gibi inşa eder. Zamanın ruhunu ve iletişim olanaklarını tartışmaya açan bir deney(im) alanı olarak OCULUS, izleyicilere bugün ve burada olana dair özgün ve bir o kadar evrensel bir “bakış” sunar.

OCULUS sergisi, 30 Haziran’a dek 09.00-18.00 saatleri arasında CoBAC Workspace’te görülebilir (Pazar günleri hariç).

Katılımcılar:

Abdullah E. Şengül, Alp Eren Tekin, Anı Mail, Aris Balcı, Aslıhan Solakoğlu, Beniz Uçunğan, Christian Milutinovic, Cemre Akçal, Deniz Yurtdaş, Dilan Gürses, Ece Odabaşıoğlu, Ece Z. Ünal, E. Nur Mutlu, Elifnur Selbuk, Ertekin Erdin, Hilal Şahin, İlayda Kabakçı, İrem Begüm Güleç, Khudeeja Dawar, Metehan Gülbay, M. Görkem Aksoy, Nurbanu Büyükyılmaz, Rawand Naser Aldeen, Rozerin Aytaş, Sude Ergin, Sude İnci, Taha Sertaç Gezer, Veli Emir Kahraman, Yasmin Uştuk

Sergi Kurulu:

Doruk Kumkumoğlu, Joseph Robert Graham, Mert Tanır, Sinan Göksel