Türk-Yunan Genç Liderler Sempozyumu

12 Aralık 2018 - 15 Aralık 2018

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), 4. Türk-Yunan Genç Liderler Sempozyumu düzenleyecek. Güvenlik konulu Türk-Yunan Gençlik Sempozyumu (TYGS), 22-35 yaş aralığında olan 15 Türk ve 15 Yunan Uluslararası İlişkiler uzmanlarının (yüksek lisans öğrencileri, doktora adayları, genç akademisyenler ve uzmanlar) katılımı ve Türk-Yunan konuşmacıların ve eğitmenlerin katkıları ile 12-15 Aralık 2018 tarihleri arasında Selanik menşeili “Navarino Network” ve Conflictus partnerliğinde, Friedrich Naumann Stiftung Vakfı, NATO Kamu Diplomasisi Birimi ve Atina Üniversitesi’ndeki Jean Monnet European Centre of Excellence desteği ile Istanbul’da düzenlenecek. Partnerler ve co-sponsorlar daha sonra bu sayfadan ilan edilecekler.

TYGLS bu yıl “Sınır Ötesi Transaksiyonel Global Düzeni Anlamak”, “Genç Liderler Boyutu”, “Türk-Yunan İlişkilerinde Devlet Faktörü”, “Gazetecilerin Bakış Açısı” ve “NATO’nun Perspektifi” gibi başlıkları kapsamakta. Bütün bu konular sonrasında uzman çalıştırıcılar tarafından yütütülecek olan ve sonunda katılımcıların birlikte proje planları geliştirecekleri “Fikir Atölyesi Çalışmaları”nda ayrıntılı olarak kullanılacak.

Sempozyumun dili İngilizce olacaktır.

CIES, Atina/Selanik-İstanbul gidiş-dönüş uçak biletlerini; İstanbul’da ikamet etmeyen katılımcılar için sempozyum süresince konaklamalarını (iki kişilik odalarda, 3 gün kahvaltı dahil); 4 gün için öğle yemeği ve 2 akşam yemeğini karşılayacaktır. Sempozyum, Türkiye’nin ve Yunanistanın her yerinden katılıma açık olmakla birlikte sadece Atina/Selanik-İstanbul arası uçak biletleri kaşılanacaktır. Ayrıca CIES, sempozyuma Türkiye’nin farklı bir illerinden katılmak isteyen katılımcılarımızın seyahat masraflarının bir kısmını karşılayabilir.

Osmanlı’nın Son Dönemi ve Romanya