Demokratik Yönetişimi Haritalama ve İzleme: Kent95 Genişliyor Projesi Tanıtım Toplantısı

16 Aralık 2022
Cibali Salonu

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi işbirliği ve Hollanda Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu desteği ile MATRA programı kapsamında yürüttüğü ve Kent95 projesinin devamı niteliğindeki Demokratik Yönetişimi Haritalama ve İzleme: Kent95 Genişliyor Projesi sürdürülebilir şehir için kanıta dayalı ve katılımcı yönetişimi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında, kentlerde yerel yönetimlerin hizmetleri ile sosyal yardımlarının envanterini çıkararak bu hizmetleri mahalle bazında sosyoekonomik ve demografik farklılıkları ortaya koyan haritalar üzerinde gösteren harita.kent95.org platformu güncellenmiş ve geliştirilmiştir. İstanbul ve İzmir illerinin hizmet envanteri güncellenirken, Ankara ili için sosyoekonomik ve demografik haritalar üretilmiş ve kentteki yerel yönetimlerin hizmet envanteri oluşturularak Ankara yeni bir kent olarak platforma eklenmiştir.

16 Aralık 2022 tarihinde Cibali Salonu’nda düzenlenecek Demokratik Yönetişimi Haritalama ve İzleme: Kent95 Genişliyor Projesi tanıtım toplantısının ilk oturumunda güncel Kent95 platformu sunulacaktır. Daha sonra Türkiye’de kentsel veri platformlarının gelişme öyküsü anlatılacaktır. İkinci oturumdaki panelde katılımcılardan veriye dayalı karar almayı sağlayan dijital politika araçlarından yerel yönetimler, sivil toplum ve uluslararası kuruluşların nasıl faydalanabileceği, bu araçların nelere ilham olabileceği konularında görüşleri alınacaktır.

09:30-10:00 Kayıt

10:00-10:10 Açılış Konuşmaları

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Kadir Has Üniversitesi Rektörü

Dr. Özge Aktaş Mazman, TESEV Genel Direktörü