KHAS LITLAB: Prof. Dr. Dr. Eric Hilgendorf

6 Aralık 2023
Zoom

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk ve Bilgi Teknolojileri Laboratuvarı (KHAS LITLAB) etkinlikleri devam ediyor!

Hukuk Fakültemiz ve KHAS LITLAB ev sahipliğinde, Prof. Dr. Dr. Eric Hilgendorf’un (Würzburg Üniversitesi, Almanya) “The New European AI Regulations – Chances and Challenges” başlıklı konuşmasını 6 Aralık Çarşamba günü 20:00’dan itibaren Zoom üzerinden takip edebilirsiniz.

Zoom Meeting ID: 844 2661 5591

Parola: 445264

Etkinliğimiz İngilizcedir.

Konuşmacı Hakkında: Würzburg Üniversitesi’nde (Almanya) görev yapan Prof. Dr. Dr. Eric Hilgendorf, diğer çalışma konularına ek olarak, yapay zekâ ve ceza hukuku alanında uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. Hilgendorf, ceza ve ceza muhakemesi hukukundaki eserleriyle yalnız Türkiye’de değil, Latin Amerika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere, birçok farklı ülkede de tanınmaktadır.

Avrupa Birliği Yapay Zekâ Üst Düzey Uzman Grubu’nda da görev yapan Hilgendorf, 2010 yılında Forschungsstelle Robotrecht’i (Robot Hukuku Araştırma Merkezi) kurmuş; 2016 yılında Almanya Federal Dijital ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Alman hükümetinin Otonom Sürüş Etik Komisyonu’nda çalışmalar yürütmekle görevlendirilmiştir. Hilgendorf ayrıca, 2019 yılından bu yana Bavyera Dijital Dönüşüm Araştırma Enstitüsü’nün (BIDT) eş direktörlüğünü yürütmektedir.

KHAS Hukuk Fakültesi Çarşamba Konferansları – Prof. Dr. Ozan Erözden