9. KHAS Öğretmen Akademisi

1 Haziran 2024
Galata Salonu

Değerli öğretmenlerimizin hem kişisel hem de mesleki süreçlerine katkı sağlayacağı inancıyla düzenlediğimiz 9. KHAS Öğretmen Akademisi etkinliğimizle öğretmenlerimizi uzman akademisyenlerimiz ile buluşturuyoruz.

Rektörümüz Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Prof. Dr. Adil Sarıbay (Psikoloji), Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sunam (Yeni Medya), Doç. Dr. Taner Arsan (Bilgisayar Mühendisliği) ve Dr. Öğr. Üyesi Aysun Altunkaş‘ın (Hukuk Fakültesi) sunumlarının yer aldığı etkinlik 1 Haziran Cumartesi günü saat 10.30’da, Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda başlayacak. Akademimizin ardından etkinliğimiz profesyonel rehber eşliğinde Balat ve Rezan Has Müzesi turları ile devam edecek.

Etkinliğimize katılan tüm öğretmenlerimize katılım belgesi iletilecek.

Başvuru ve katılım belgesi için linkte yer alan katılım formunu doldurmanız gerekmektedir: https://form.khas.edu.tr/kampus-etkinlik/39/index.php

FENER BALAT KÜLTÜR TURU*

*Uzman profesyonel kokartlı Türkçe dilinde rehberlik, rehber kulaklık cihazı ile..

İstanbul’un en kozmopolit semtinin ara sokaklarında güzel bir Cumartesi geçirmeye hazır mısınız?

Hem Bizans hem de Osmanlı döneminin en önemli iskan yerlerinden bir tanesi de Fener semtiydi. Dik yokuşları nedeniyle Bizans döneminde bu semte sakinleri Petrion adını vermişlerdi. O dik yokuşları aşındırırken karşımıza çıkan ”bizde bu şehrin parçasıyız” diye haykıran Rum mimarisi şirin evler, dünyada yaklaşık 250 milyon Ortodoks’a ruhani liderlik yapan tarihi Fener Rum Patrikhanesi semtin bir çırpıda sayılacak eserlerindendir.

Fener semti çok eskilerden beri Rum cemaatinin eğitim merkezlerinden birisi konumundaydı.

Seferadların hüznünü taşıyan, kozmopolit yapısıyla İstanbul’un ortasında Kudüs havası yaratan adını Palation yani “saray” kelimesinden alan Balat semti de sırlarını sizlerle paylaşacağımız Nefs-i İstanbul köşesi olarak bu turda sizlere sunulmakta.

Güzergâh: Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi önündeki buluşma ardından Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi), Yeni Ayakapı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi, Fener Mahallesi, Dimitri Kantemir’in Evi (dışarıdan), Kadın Eserleri Kütüphanesi – dışarıdan, Bulgar Kilisesi, Tur-i Sina Metokhionu (dışarıdan), Balat Meydanı, Ahrida ve Yanbol Sinagogu (dışarıdan),

Sürüdürülebilir Belediyeciliğe Feminist Bakış