14th International Free Linguistics Conference

29 Eylül 2023 - 1 Ekim 2023
KHAS Cibali Kampüsü

Ahmar Mahboob tarafından 2007 yılında Sidney Üniversitesi’nde kurulan Free Linguistics Conference, dilbilimleri alanında kapsayıcılığı ve bilgi alışverişini teşvik eden benzersiz bir etkinliktir. Dil eğitiminden uygulamalı dilbilim ve dilbilime kadar geniş bir yelpazedeki dil çalışmalarını kapsayan konferans, bu alanların sınırlarını zorlamaktadır. Erişilebilirlik temel bir ilkedir. Kayıt, katılım ve sunum ücreti yoktur. Free Linguistics Conference‘ın, dil bilimleri topluluğu ve disiplinlerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için küresel ortaklıklara aktif olarak katılmanın yanısıra, benzersiz ve kayıt ücreti gerektirmeyen bir yıllık uluslararası konferansı düzenlemeye kararlı olduğu gerçeğini vurgulamak gerekir.

14. International Free Linguistics Conference, 29 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecektir. Bu yılki konferans, dünyanın her yerindeki kadınların haklarına adanmıştır. Bu bakımdan davetli konuşmacılarımızın tamamı dünyanın farklı yerlerinden gelen kadın bilim insanlarıdır. Davetli konuşmacılarımız, Kolombiya Universidad de Antioquia’dan Adriana Gonzalez‘e, Birleşik Krallık’taki SOAS University of London’dan Alia Amir’e, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gülşen Eryiğit’e, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Hasret Saygı’ya, Filipinler’deki Ateneo de Manila University’den Priscilla Angela T. Cruz’a ve BAE’deki Zayed University’den Wafa Zoghbor‘a konferansımıza yaptıkları değerli katkılarından dolayı minnettarız.

Daha fazla ayrıntı ve özet kitabı için lütfen konferans sayfasını ziyaret ediniz: http://www.flcgroup.net/2023-2/.

Imagining Borders, Race and Labor in Times of Crises: The Case of Europe