Sondan-D.-F.-1

Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ

Rektör

1963 yılında Trabzon’da doğan Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Wisconsin Üniversitesi Fizik Bölümü’nde (1992); doktorasını Kansas Eyalet Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı (1999). 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent doktor olarak çalışmalarına başlayan Prof. Durukanoğlu Feyiz; 2006 yılında aynı üniversitede doçent oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde çalıştığı süre zarfında Prof. Durukanoğlu Feyiz, Senato Akreditasyon Komitesi Üyesi (2002-2006); Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Misafir Bilim İnsanı (2002); İstanbul Teknik Üniversitesi Bülteni Baş Editör Yardımcısı (2002-2007); Massachusetts Institute of Technology  (MIT) Fizik Bölümü’nden Misafir Doç. Dr. (2007-2009); Feza Gürsey Enstitüsü’nde kıdemli araştırmacı (2007-2009) gibi birçok pozisyonda bulundu. 2011 yılından itibaren Sabancı Üniversitesi’nde profesör olarak Eğitim, Uluslararası İlişkiler, Bireysel ve Akademik Destek ve Yaz Okullarından Sorumlu Rektör Yardımcısı; Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi (2014-2016); Kalite Güvence ve Strateji Kurulu Başkanı (2015-2018) olarak görev yaptı. 2018’den beri Kadir Has Üniversitesi Rektörüdür.

1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Öğrenim Bursu ile Fizik alanında tek kadın bursiyer olan (1991-1995) Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ayrıca TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı (BİDEP) Bursu ve TÜBA Ders Kitabı Çeviri Ödülü (2010) sahibidir. Prof. Durukanoğlu Feyiz, prestijli bilimsel fizik dergileri için hakemlik, TÜBİTAK araştırma projeleri için panelistlik ve hakemlik yapmaya devam ediyor.

Ana araştırma alanları arasında Metal Nanotellerin ve Nanotüplerin Mekanik, Termodinamik, Elektronik ve Yapısal Özellikleri; Metal Yüzeylerde Nano Ölçekli Büyümenin Özellikleri; Metal Yüzeylerin Yapısal ve Titreşim Özellikleri ve Metal Yüzey – Moleküler Etkileşimler olan Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz’in yirmiyi aşkın yayını vardır.