Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi’ne TÜBİTAK’tan Ödül

27 Mart 2022

Prof. Dr. Mary Lou O’Neil koordinatörlüğündeki “GenderEx – Gender for Excellence in Research (Araştırmada Mükemmeliyet için Toplumsal Cinsiyet)” başlıklı proje ile Ufuk 2020 (Horizon 2020) programındaki başarılarından dolayı Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ödüllendirildi.

23 Mart 2022 tarihinde TÜBİTAK ev sahipliğinde düzenlenen ve dünyanın en büyük inovasyon ve araştırma programı olan Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği kapsamında koordinatör kuruluşlara takdim edilen başarı ödülünü kazanmasından dolayı başta değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Mary Lou O’Neil olmak üzere tüm proje ekibine tebriklerimizi sunarız.

GenderEX projesi, başta Türkiye olmak üzere yürütülen araştırmalarda toplumsal cinsiyet boyutunun entegrasyonunu teşvik etmek ve bu amaçla en iyi uygulamaları devreye sokmak için tasarlandı. Projenin amacı, Türkiye’de farklı bilimsel disiplinde araştırma yapan Erken Dönem Araştırmacılarına (EDA) odaklanarak araştırmalarda toplumsal cinsiyet perspektifinin benimsenmesini sağlamak. Uluslararası alanda önde gelen üç ortak üniversite olan; Lund Üniversitesi (İsveç), Cenova Üniversitesi (İtalya) ve Dublin Teknoloji Üniversitesi (İrlanda) işbirliğinde yürütülen projenin detaylarına internet sitesinden ulaşabilirsiniz: http://genderex.eu/