Beyaz Güvercin Bursiyerimiz Vuslat Çetinkaya ve Ekibi, Ideathon 2024’te Zirvede!

14 Şubat 2024

Beyaz Güvercin bursiyerlerimizden Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi Vuslat Çetinkaya ile ekip arkadaşları İlsu Sunal, Sefa Kılıç, Bilal Berkan Malkoç ve Fidan Cindoğlu, Oyun ve Uygulama Akademisi‘nin düzenlemiş olduğu Ideathon 2024’te 85 takım arasından önceliklendirilen üç takımdan biri oldu!

“CarreerVoyage” başlıklı proje, Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Amaçlar‘dan “Nitelikli Eğitim” konusunu ele alan bir Unity oyun fikri. Yapay zeka teknolojilerini entegre ettikleri bu oyun fikriyle ekibin amacı, yeterli eğitim ve kariyer desteğine erişimi olmayan öğrencilere alternatif bir çözüm sunmak.

CareerVoyage Nedir?

CarreerVoyage, Unity oyun motoruyla geliştirilmiş yapay zeka destekli simülasyon oyunudur. Oyuncular, renkli grafiklere sahip bu eğlenceli dünyada, kendi karakterlerini yaratarak eğitim hayatlarına başlayacak ve zorluk seviyelerine göre çeşitlenen farklı maceralara atılacaklar. Kariyerlerini inşa ederken izleyebilecekleri yolları görecek ve gerçekçi bir mülakat deneyimi yaşayacaklar. Bu sayede gelecekte kullanabilecekleri birçok beceri edinecekler.

Mekanikler:

1. Karakter Oluşturma

Oyun içinde bulunan farklı zorluk seviyeleri sayesinde oyun deneyiminin daha kişisel olması hedeflenmiştir. Üç seviye bulunmaktadır: kolay, orta ve zor.
+ Kolay seviyede oynayan bir oyuncu, daha fazla kaynak ve zamana sahiptir.
+ Orta seviyede, çeşitli kaynakların kısıtlanması ve part-time işe girme gibi zorluklar eklenmiştir.
+ Zor seviyede oynayan bir oyuncu karakterinin imkanlarını daha dikkatli kullanmak zorunda kalacaktır.

2. Görevler

+ Oyuncular, karakterlerinin sadece kariyer yolculuğunu değil; bu yolda önemli bir etkisi olan sosyal hayatlarını da yönetecekler.
+ Oyunda karakter gelişimini destekleyen mini oyunlar bulunacak. Bu oyunlar oyuncuya keyifli bir deneyim sunarken kaynak kazanmalarına yardımcı olacak.
+ Ayrıca, seçim odaklı görevlerle karakterler, özel ve akademik hayatlarında dengeyi sağlayarak kaynaklarını kullanacakla
+ Bu görevlerden elde edilen tecrübe ve kaynaklar, mülakatlarda karakterlerine bir artı sağlayacak.

3. Yapay Zekayla Mülakat

Mülakat nasıl çalışır?

+ Mülakatlara girebilmek için toplam puanın belli bir seviyeye gelmesi gerekir.
+ Toplam puan tüm parametrelerin belirli oranlarda katılımıyla hesaplanır.
+ Staj ve iş mülakatları için farklı başarı şartları aranmaktadır.

Yapay zeka nasıl eğitilecek?

Çeşitli başlıklar altında toplanan veriler ile eğitilen yapay zeka gerçekçi bir mülakat deneyimi sunacak:

• Kapsamlı Alan Bilgisi
  • Problem Çözme Yeteneği
  • İletişim Becerileri
  • Ekip Çalışması ve Liderlik Yetenekleri
  • Esneklik ve Adaptasyon
  • Etik ve Değerler
  • Yapay Zeka Mülakatının Şeffaflığı
  • Geri Bildirim ve Gelişim Fırsatları

Gerçek hayat için mülakat antrenmanı:

+ Oyuncu birden fazla mülakata girerek kendini farklı senaryolarda test edebilir.
+ Aynı mülakatlara tekrar tekrar girerek daha çok pratik yapabilir.