UEFA FLP III poster

UEFA Futbol Hukuku Programı futbol hukuku alanında çalışan ve güncel gelişmeleri takip ederek bu alanda uzmanlaşmak isteyen hukukçulara yönelik düzenlenmektedir.

Programın ilki 2015/16 ve ikincisi 2017/18 akademik yılında düzenlenmiş ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen toplam 48 katılımcı programdan başarıyla mezun olmuştur. Ekim 2019'da başlayıp Eylül 2020'de sona erecek bu eğitim programı serinin üçüncüsü olacaktır.

UEFA Futbol Hukuku Programı, dört adet bir haftalık seminerden oluşmakta ve her seminerde futbol hukuku alanında önemli bir başlık ele alınmaktadır. Bu program  uluslararası akademisyenler ve profesyonellerin desteği ile UEFA tarafından oluşturulmuştur.

Dört seminer şu şekilde:

• Futbol hukukuna giriş (Kadir Has Üniversitesi, Istanbul)
  • FIFA transfer yönetmelikleri (Rijeka Üniversitesi, Rijeka)
  • Futbol alanında diğer kural ve yönetmelikler (Ca' Foscari Üniversitesi, Venedik)
  • Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) yapısı ve işleyişi (UEFA Genel Merkezi, Nyon)

Bu dört seminer 12 aylık bir döneme yayılacaktır. Seminer sonunda başarılı olacak olan katılımcılar Kadir Has Üniversitesi tarafından sağlanacak olan futbol hukuku alanında ileri düzey eğitim sertifikası (10 AKTS değerinde) almaya hak kazanacaklardır.

Bilgi ve düşünce paylaşımının azami düzeyde olabilmesi adına bu program farklı özgeçmişlere sahip ve farklı organizasyonlarda görev alan katılımcılara açık olacaktır. Programın toplam katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlandırılmıştır.

KATILIM KOŞULLARI

Başvuracak kişiler aşağıdaki kriterlerden en az birine uymalıdır.

• UEFA üyesi bir federasyonun hukuk departmanında çalışmak
  • Bir futbol kulübünde, oyuncu sendikasında veya lig organizasyonunda hukuk biriminde çalışmak
  • Futbol ile ilgili davalara bakan bir hukuk bürosunda avukat olarak çalışmak

Program dili İngilizce'dir. Katılımcılar iyi derece (yazılı ve sözlü değerlendirmeye tâbi) İngilizce bildiklerini de kanıtlamak durumundadırlar.

Bu programda öncelik daha önce futbol hukuku alanında benzer bir eğitim almamış kişilere verilecektir.

ÜCRET

Program ücreti: €7,900 (Eğitim materyalleri, öğle yemekleri ve kahve araları dahildir.)

Bu ücrete yol ve konaklama masrafları dahil değildir.

DETAYLAR ve BAŞVURU

Ekim 2019'da başlayacak UEFA Futbol Hukuku Programı'na başvurmak için son tarih: 31 Mayıs 2019

Başvuru yapmak için www.uefaacademy.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

PROGRAM BROŞÜRÜ (İngilizce)

İndirmek için tıklayın: UEFA FLP III Brochure