Türk-Yunan Genç Liderler Sempozyumu - 12-15 Aralık 2018

Türk-Yunan Genç Liderler Sempozyumu
Kadir Has Üniversitesi, Istanbul
12-15 Aralık 2018

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), 4. Türk-Yunan Genç Liderler Sempozyumu düzenleyecek. Güvenlik konulu Türk-Yunan Gençlik Sempozyumu (TYGS), 22-35 yaş aralığında olan 15 Türk ve 15 Yunan Uluslararası İlişkiler uzmanlarının (yüksek lisans öğrencileri, doktora adayları, genç akademisyenler ve uzmanlar) katılımı ve Türk-Yunan konuşmacıların ve eğitmenlerin katkıları ile 12-15 Aralık 2018 tarihleri arasında Selanik menşeili “Navarino Network” ve Conflictus partnerliğinde, Friedrich Naumann Stiftung Vakfı, ve NATO Kamu Diplomasisi Birimi desteği ile Istanbul’da düzenlenecek. Partnerler ve co-sponsorlar daha sonra bu sayfadan ilan edilecekler.

TYGLS bu yıl “Sınır Ötesi Transaksiyonel Global Düzeni Anlamak”, “Genç Liderler Boyutu”, “Türk-Yunan İlişkilerinde Devlet Faktörü”, “Gazetecilerin Bakış Açısı” ve “NATO’nun Perspektifi” gibi başlıkları kapsamakta. Bütün bu konular sonrasında uzman çalıştırıcılar tarafından yütütülecek olan ve sonunda katılımcıların birlikte proje planları geliştirecekleri “Fikir Atölyesi Çalışmaları”nda ayrıntılı olarak kullanılacak.

Katılımcıların aşağıdaki kriterleri karşılamaları beklenmektedir;

• Uluslararası İlişkiler Uzmanı olmaları (Yüksek Lisans öğrencileri, Doktora adayları, genç Doktora öğrencileri ve profesyoneller)
  • 22-35 yaş aralığında olmaları
  • Uluslararası İlişkiler, güvenlik, NATO, ve Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili olmaları
  • Türkiye ve Yunanistan arasında diyalog ve iletişim ağı kurmaya niyetli olmaları
  • Akıcı İngilizce konuşabilmeleri

Sempozyumun dili İngilizce olacaktır.

CIES, Atina/Selanik-İstanbul gidiş-dönüş uçak biletlerini; İstanbul’da ikamet etmeyen katılımcılar için sempozyum süresince konaklamalarını (iki kişilik odalarda, 3 gün kahvaltı dahil); 4 gün için öğle yemeği ve 2 akşam yemeğini karşılayacaktır. Sempozyum, Türkiye’nin ve Yunanistanın her yerinden katılıma açık olmakla birlikte sadece Atina/Selanik-İstanbul arası uçak biletleri kaşılanacaktır. Ayrıca CIES, sempozyuma Türkiye’nin farklı bir illerinden katılmak isteyen katılımcılarımızın seyahat masraflarının bir kısmını karşılayabilir.

Taslak programa buradan ulaşabilirsiniz.

Başvurmak için Lütfen en geç 12 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru formunu doldurunuz.