13.08.2021 16:38

KHAS Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı 2021 - 2.Aşama Hakkında

Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı 2021 / 2. Aşamaya Hak Kazanan Adayların Sınava Gireceği Gün ve Saat Listesi için tıklayınız.

Önemli Not: Aday numaraları 1. Aşama başvurularının sonunda sisteme kayıtlı e-mail adreslerine gönderilen maillerde mevcuttur.

Sınav Takvimi

Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı 2. Aşama (Sahnede Yüz Yüze yapılacaktır): 16-22 Ağustos 2021
Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavını kazanan adayların asil ve yedek liste olarak ilan edilmesi: 23 Ağustos 2021
Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavını kazananların kayıtları (Asil Liste): 24-25 Ağustos 2021
Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavını kazananların kayıtları (Asil ve Yedek Liste): 26-31 Ağustos 2021

2. Aşama Sınavı: Yüz Yüze Buluşma

İkinci aşamada adaylar önceden hazırladıkları,

• bir dram ile
  • bir komedi parçasını (monolog) sahnede jüri karşısında oynarlar ve
  • bir şarkı söylerler.

Önemli notlar:

Şarkı için özel bir ses çalışması gerekmez. Kaydedilmiş müzikle ya da piyanoyla eşlik yapılmaz. Adaylar, herhangi bir müzik türünde sevdikleri bir şarkıyı istedikleri şekilde söylerler. Bir şan veya müzikal parçası yerine sevdiğiniz bir şarkıyı seçmenizi tavsiye ediyoruz. Örneğin duşta söylediğiniz bir şarkıyı duymayı isteriz.

Dram, komedi ve şarkının 3’er dakikadan uzun olmaması gerekmektedir.

Jüri adaylarla sınav sırasında ek çalışmalar yapabilir.

Kimi parçaların sınav sırasında adaylarımıza yardımcı olmadığını deneyimledik. Tercih etmenizi önermediğimiz parçaların bir listesi aşağıdadır:

• Ariel Dorfman, Ölüm ve Kız, Paulina
  • Federico G. Lorca - Don Cristobita ile Dona Rosita'nın Acıklı Güldürüsü, Sivrisinek
  • Franca Rame, Dario Fo, Tecavüz, Kadın
  • Güngör Dilmen, Ben Anadolu, Lamassi