26.02.2021 16:58

KHAS Mimarlık Akademisi

KHAS Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen Liselilere Özel KHAS Mimarlık Akademisi, mimar ve tasarımcıların dünyaya, çevrelerine ve içinde yaşadıkları kente bakma biçimlerini bölüme ilgi duyan lise öğrencileriyle birlikte deneyimlemeyi amaçlıyor. Öğrenciler, 26 Mart 2021 saat 16:00’da düzenlenecek Mimarlık Akademisi’nde tasarım disiplinlerinde kullanılan çizim ve görsel iletişim yöntemlerini tanıyacak, “üretirken öğrenmek” metodunu kullanarak üç boyutlu kompozisyonlar oluşturacaklar. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek online dersler yoluyla, “Mimar ve tasarımcılar nasıl düşünür? Mimarlar ve tasarımcılar nasıl iletişim kurar? gibi sorulara cevap arayacaklar. Etkinlik sonunda yapılacak değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenciler ise özel akademik ödülün sahibi olacaklar.

NOT: Özel Akademik Ödül 12. sınıf öğrencilerine verilecek olup, Mimarlık Akademisine katılım sağlamak ve bu deneyimi yaşamak isteyen 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri de katılım belgesi almaya hak kazanacaktır.

Katılım için : Online Etkinlik Katılım Formu (khas.edu.tr)

Etkinliğimiz sırasında yanınızda bulundurmanız gereken malzemeler:

-Dizüstü bilgisayarlar, tablet ya da akıllı telefon

-A4 boyutunda beyaz ve çeşitli renkte kağıt (Fotokopi kağıdı)

-50cmx70cm boyutlarında 1 adet renkli karton (A4 fotokopi kağıdından daha kalın olmalıdır. Renk seçimi öğrencilerimize aittir)

-Kurşun kalem ve çeşitli renklerde keçeli kalemler (veya tahta kalemi)

-Makas

-Cetvel (en fazla 30 cm) veya gönye