06.05.2021 13:37

KHAS - Borçelik TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Projesi Araştırmacı İlanı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Kadir Has Üniversitesi ve Borçelik ortaklığında yürütülen projelerimiz için Doktora Adayı öğrenciler (araştırmacılar) aramaktayız.

Araştırmacılarımızın, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Borçelik ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığında yürütülen projemizde görev alırken, Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora Programında öğrenimlerine devam etmeleri beklenmektedir.

Programa katılacak adaylar Kadir Has Üniversitesi’nde makine öğrenmesi ve akıllı endüstriyel otomasyon sistemleri konularında (uygulamaya dönük) doktora tezlerini gerçekleştirirken uygulamadaki problemler ve çözüm yolları konusunda deneyim kazanacaklardır.

Doktorasını başarı ile tamamlayan adaylar, daha sonra Borusan Holding ve ArcelorMittal ortaklığıyla yönetilen, Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik şirketinin Gemlik lokasyonunda tam zamanlı olarak istihdam edilecektir.

2244 Sanayi Doktora Programı çerçevesinde adaylara aşağıdaki imkanlar sağlanacaktır:

• Kadir Has Üniversitesi 100% eğitim bursu,
  • Doktora öğrenimi boyunca aylık 4. 500 TL araştırma bursu,
  • Doktora öğrenimi boyunca aylık 1.500 TL Kadir Has Üniversitesi ek yaşam desteği,
  • Doktoralarını tamamlamalarının akabinde Borçelik Ar-Ge Merkezi bünyesinde 3 yıl süreyle istihdam.

Aranılan Nitelikler:

• Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Matematik, Yazılım Mühendisliği alanlarında lisans (minimum 3.0 ortalama ile) veya yüksek lisanslarını tamamlamış olmak,
  • Kadir Has Üniversitesi lisansüstü eğitim (doktora veya bütünleşik doktora) kabul şartlarını sağlıyor olmak,
  • Eylül 2021’de Kadir Has Üniversitesi’nde doktoraya başlayabilecek durumda olmak,
  • Geçerliliği bulunan ALES puan belgesine sahip olmak,
  • Geçerliliği bulunan İngilizce dil yeterlilik belgesine sahip olmak,
  • En az bir programlama diline (Python, R, C, Java, Matlab vd.) hakim olmak,
  • İleri seviyede İngilizce biliyor olmak,
  • Ekip çalışmasına yatkın olmak.

Son Ön Başvuru Tarihi: 1 Haziran 2021

Ön başvuru için lütfen özgeçmişinizi, son mezun olduğunuz kurumdan aldığınız not dökümünü ve neden programa başvuruda bulunduğunuzu anlatan bir niyet mektubunu, tek bir PDF dosyası olarak fatih.yetkin@khas.edu.tr adresine e-posta ile gönderiniz.