17.02.2021 11:52

Kafkaslardaki Hakimiyet için Verilen Mücadele?

TARİH: Perşembe, 25 Şubat 2021

SAAT: Istanbul, 18:00 (GMT +3)

Viyana, 16:00 (GMT +1)

MEKAN: ZOOM ve Facebook Canlı Yayını

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Viyana’da bulunan International Institute for Peace (IIP) ortaklığıyla Türkiye, Ermenistan, İngiltere ve Rusya’dan uzmanların katılımları ile Kafkaslardaki güncel durumun inceleneceği “Kafkaslardaki Hakimiyet için Verilen Mücadele” başlıklı bir webinar düzenleyecek. Webinar 25 Şubat Perşembe günü İstanbul saati ile 18:00’da Zoom ve CIES Facebook sayfası üzerinden canlı yayın olarak gerçekleştirilecek.

KONUŞMACILAR

• Richard Giragosian, Kurucu Yönetici, Regional Studies Center (RSC), Yerevan
  • Leila Alieva, Oxford School for Global and Area Studies (OSGA), Oxford
  • Mitat Çelikpala, Uluslararası İlişkiler Profesörü; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul
  • Sergei Markedonov, Yürütücü Araştırmacı, MGIMO Institute for International Studies; Editor-in-Chief, Journal of International Analytics, Moskova
  • Stephanie Fenkart, Yönetici, International Institute for Peace (IIP), Viyana (Moderatör)

Bu Webinar IIP-CIES’in “Karadeniz Bölgesinde Geopolitik Mücadeleler” başlıklı ortak girişimidir. 2021 yılının bahar döneminde başlatılan bu online tartışmalar serisi Karadeniz Bölgesinde bulunan ülkelerdeki dönüşümü, stratejik yenilenmeleri, bölgesel sorunları ve bu sorunların iş birliği içinde nasıl çözülebileceklerini araştırmayı amaçlamaktadır.

The International Institute for Peace (IIP) is an international and non-governmental organisation (NGO and INGO) based in Vienna, with consultative status at ECOSOC and UNESCO. The IIP pursues the objective of contributing to the maintenance and strengthening of peace through its research activities and as a platform to promote non-violent conflict resolution in different areas of the world and to a wide range of people.

The Center for International and European Studies (CIES) at Kadir Has University is research center whose mission is to pursue applied, policy-oriented research and promote debate on the most pressing global issues. Its objectives are to increase understanding, raise awareness, promote debate, and enhance cooperation in a number of focus areas including foreign policy, security, regional cooperation, governance, youth leadership, and sustainable development, inter alia, with a geographic focus on the European Union, its eastern and southern neighborhoods,  Turkey, Southeastern Europe, and the wider Middle East.