05/13/2020 - 14:36
InIDEA Programı II. Dönem Sonuçları Açıklandı

5 Yaratıcı Fikre Daha Destek

Yaratıcı Endüstriler Platformu'nca yürütülen, Kadir Has Üniversitesi lisans öğrencilerinin yaratıcı ve yenilikçi projelerini hayata geçirilmesini destekleyen InIDEA Programı'nın II. Dönem sonuçları açıklandı.

30 Mart'a kadar toplanan başvurular arasından 17 Nisan tarihinde Değerlendirme Komisyonu üyeleri toplanarak öneleme yaptı. Önelemeyi geçen projelerin sahipleri 6 Mayıs Çarşamba günü projelerinin sunumlarını online yaptı. Öğrencileri proje takvimi, uygulanabilirlik, önaraştırma, yenilik konusundaki soruları ile terleten değerlendirme komisyonu üyeleri farklı fakültelerden gelen 5 öğrenci projesini desteklenmeye değer buldu.

InIDEA Programı II Dönem Destek Kazanan Projeler

DÖRDÜNCÜ DUVAR - Mehmet Kaan Karataş

GELECEĞİ MİMARİ İLE TASARLAMAK - Beyza Zeytun,Fatma Seven, Şeyma Yavaş

AY’I KURTARMAK - Tuğçe Gula, Volkan Özkan, Ahkemin Kılınç

GÖRÜNÜR IŞIKLA KONUM BELİRLEME - Ayşe Nur Canan, Emre Mollahüseyinoğlu, Emine Bardakçı, Emre Taşkın

ANADOLUS II - Abdulkadir Keklik, Havva Altuntaş, Sercan Kazan, Tunahan Akyol

Seçilen projelerin bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

InIDEA Programı'nın I. döneminde de 10 öğrenci projesi desteklenmeye değer görülmüştü.