GeoSmart - H2020 Projesi Avrupa Birliği Tarafından Fonlandı

European Commission – Horizon 2020 Programme – LC-SC3-RES-12-2018 – BUILDING A LOW-CARBON, CLIMATE RESILIENT FUTURE: SECURE, CLEAN AND EFFICIENT ENERGY (IA) çağrısına yönelik  Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin paydaşı olduğu “GeoSmart – Technologies for geothermal to enhance competitiveness in smart and flexible operation” başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz bu projeyle, son 3 yıl içinde 4. kez H2020 tarafından fonlanmış oldu.

Proje’nin Kadir Has Üniversitesi ekibinde Doç. Dr. Gökhan Kirkil ve Prof. Dr. Volkan Ediger rol alıyor.

Konsorsiyum liderinin İngiltere olduğu projede diğer konsorsiyum ortakları ise Fransa, Belçika, Danimarka, İtalya, İzlanda ve Norveç. Türkiye’den Kadir Has Üniversitesi’ne ek olarak Zorlu Enerji A.Ş. de konsorsiyumda yer alıyor.