24.03.2021 15:24

AVRUPA-AKDENIZ SIVIL TOPLUM DIYALOĞU NEREYE GIDIYOR?  ANNA LINDH VAKFI AİLESİNİN PERSPEKTIFINDEN

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES) Avrupa-Akdeniz Sivil Toplum Diyaloğu’nun üçüncü toplantısını “Anna Lindh Vakfı Ailesinin Perspektifinden” başlığı altında gerçekleştirdi.

Avrupa-Akdeniz Sivil Toplum Diyaloğu’nun üçüncü toplantısı, İspanya ve Birleşik Krallık ağının yöneticilerinin, Danışma Kurulu’nun Ürdün üyesinin, Vakfın Operasyon ve Kültürlerarası Araştırma yöneticisinin de katılımı ile 15 Mart Pazartesi günü saat 19:00 (GMT+3)’da Zoom üzerinden ve CIES Facebook hesabından canlı yayın olarak gerçekleşti.

Konuşmacılar

• EleonoraInsalaco, Anna Lindh Foundation, İskenderiye
  • AlisonSurtees, In Place of War, Salford
  • RowaidaAl-Maaitah, Jordan University of Science and Technology, İrbid
  • JosepFerré, European Institute of the Mediterranean (IEMed), Barselona
  • DimitriosTriantaphyllou, Center for International and European Studies (CIES), Kadir Has University, İstanbul (Moderatör)

Avrupa-Akdeniz Sivil Toplum Dialoğu yeni bir  Anna Lindh Foundation girişimidir ve Avrupa-Akdeniz Sivil Toplum Dialoğu Nereye Gidiyor başlığı ile, son 25 yılı aşkın süre içerisinde Avrupa-Akdeniz sivil toplumunun performansını ve iş birliği analiz etmeyi amaçlamaktadır.  Anket, araştırma ve seminerler (sanal ve fiziksel) alakalı politika önerilerini oluşturmak ve Sivil toplum’un durumunu analiz etmede ana araçlar olarak kullanılacaklar.  Projenin partnerleri, National Foundation for Civil Society Development (leader), CroatiaFotoessa, Greece;  House of Europe in Rhodes;  European Institute of the Mediterranean, Spain; ve CIES.