Sevgili Öğrencimiz,
Hayatınızın bu en önemli ve de en coşkulu döneminde Kadir Has Üniversitesini ana paydaş olarak seçtiğiniz için sizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Tüm akademik ve idari kadromuzla sizleri zamanın gerektirdiği tüm yetkinlikler ile donatmak, evrensel değerlerle beslenerek özgür birey olma çabalarınıza katkı vermek, tüm insanlığın karşılaştığı/karşılaşacağı küçük/büyük tüm problemlere cesaretle eğilip, çözüm üretme isteğinizi pekiştirecek bir Bilim, Sanat ve Kültür ortamını size sunabilmek ana amacımız olacak.
Büyük bir heyecanla çıkacağınız bu müthiş yolculukta ilk adımınızı gerçekleştirebilmeniz için uygarlıklar kenti İstanbul’umuzun tam kalbine konumlanmış Cibali Kadir Has Üniversitesi Kampüsüne sizleri heyecanla bekliyor olacağız.
En kısa zamanda tanışmak dileği ile her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sevgiler,
Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz

Kayıt Tarihleri : 19 - 23 Ağustos 2019
2019-2020 eğitim öğretim yılında 2019 YKS ile üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimiz isterlerse 16-19-20-21 Ağustos 2019 tarihlerinde e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptırabilirler. E-kayıt işlemleri için tıklayınız.

Kayıt Saatleri : 09:00 - 17:00

Kayıt Yeri : Kadir Has Kampüsü - Cibali
(Otopark imkânımızın kısıtlı olması nedeni ile üniversite çevresindeki özel otoparkları kullanabilirsiniz ya da web sayfamızdan üniversitemize toplu ulaşım ile ilgili bilgi alabilirsiniz.)

Kayıt İletişim Bilgileri
Danışma
Mali İşler

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• Lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi aslı
    * Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da yukarıda belirtilen tarihlerde üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır.
    **Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar üniversitemizin Öğrenci İşleri birimine ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin üniversitemizden geçici kayıtları silinecektir.
  • Üniversiteye giriş sonuç belgesi (internet üzerinden alınan çıktı)
  • İkametgâh belgesi veya beyanı
  • Nüfus cüzdanı aslı
  • 1 adet fotoğraf
  • Öğrenim ücreti ödendi belgesi
    Öğrenim ücretinin tamamını kayıt sırasında nakit ödeyenlere %6 indirim uygulanır.
    Akbank, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası kredi kartlarına peşinatsız ve vade farksız 9 eşit taksit yapılabilir.
    Peşin ve kredi kartı ödemeleri dışında öğrenciler yıllık öğrenim ücreti ödemelerini, üniversite ile anlaşmalı bankalar ile kredili mevduat hesabı sözleşmesi düzenlenmesi koşulu ile 9 eşit taksitte ödeyebilirler.
    Peşinatın kayıt sırasında nakit yatırılması ve kayıt anında öğrenci veli/kefilinin de hazır bulunması gerekmektedir. Banka aracılığı ile taksitlendirme yaparak ödeyecek öğrencilerimizin kefillerinden hesap açılışında, bankalar tarafından istenen belgeler: ikametgâh belgesi, nüfus cüzdanı, ücretli ise maaş bordrosu, serbest meslek sahibi ise vergi levhası ve Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi.

Önemli Notlar:

• Kayıt için (elektronik kayıt hariç) bizzat başvurulması gerekir. Posta ile kayıt yapılması mümkün değildir.
  • Kayıt için aslı istenilen belgelerin sureti veya fotokopisinin kabul edilmesi mümkün değildir.
  • Eksik belgelerle kayıt yapılması mümkün değildir. Belirtilen tarihler arasında kayıt için başvuruda bulunmayanlar, bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.
  • Yükseköğretim Kurulu kararı uyarınca; aynı anda örgün iki lisans programına kayıtlı olunamayacağından, farklı bir yükseköğretim kurumunda lisans programında kaydı bulunan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde kayıt yaptıramazlar.

Öğrenim Ücretleri:
Aşağıdaki uzantıda öğrenim ücretlerini görebilirsiniz.

Yurtlar İçin Bilgi:

İngilizce Yerleştirme ve Yeterlik Sınavı (KHAS-İYYS):
Kadir Has Üniversitesi’nin öğrenim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen KHAS İngilizce Yerleştirme ve Yeterlilik sınavına alınırlar.
Sınavlarla ilgili detaylı bilgi için: https://prep.khas.edu.tr/en/2019-2020-akademik-yili-kadir-has-universitesi-ingilizce-yerlestirme-ve-yeterlilik-sinavi-khas-iyys

İngilizce Hazırlık Programı muafiyeti için tıklayınız.