Tarih: 29 Haziran 2019, Cumartesi, saat 14:00
Yer: Volkswagen Arena – MASLAK

Mezuniyet infografisi için lütfen tıklayınız

MEZUNİYET TÖRENİNE KATILIM
2018-2019 yılı güz ve bahar yarıyılları sonunda mezuniyeti kesinleşmiş olanlar ile tören tarihinde mezun durumda olmayan öğrencilerden mezuniyetine en fazla 15 KHAS/20 AKTS kredilik başarısız veya hiç alınmayan dersi bulunanlar törene katılabilirler.
Daha önce yapılan mezuniyet törenlerine katılmamış olunmalıdır.

Not: Mezuniyet Töreni davetiyelerinizi 17-26 Haziran 2019 tarihinde Etkinlik Ofisi’nden imza karşılığı alabilirsiniz.

Sevgili Mezun/Mezun Adaylarımız,
29 Haziran 2019 tarihinde yapılacak Mezuniyet Töreni öncesinde cübbe ve kep dağıtımı törene katılması kesin olan mezun/mezun adayları için 17-26 Haziran 2019 tarihleri arasında haftaiçi saat 10.00-16.00 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Haliç Salonu’nda yapılacaktır.

Cübbe ve kep kişi başı 30 TL karşılığında tedarik edilecek olup; tören sonrasında iade edilmeyecektir. Ödemenin aşağıdaki hesap numarasına yatırılması ve bankadan alınan dekont ile cübbe ve kep dağıtım alanına gelinmesi önemle rica olunur.

AKBANK UNKAPANI ŞUBESİ
Şube: 050 / Hesap: 38843
TR12 0004 6000 5088 8000 0388 43
AÇIKLAMA : Cübbe ve kep ödemesi

PROGRAM

• - Tüm öğrencilerin en geç saat 12.30’da tören alanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Geç gelen öğrenci gelmemiş var sayılacağı için sahnede adı okunmayacaktır.
  • - Tüm öğrenci ailelerimizin en geç saat 13.30 da tören alanında hazır bulunmaları önemle rica olunur.
  • - Tüm öğrenci ailelerimizin katılımlarında oturma alanlarının KOLTUK NUMARALI OLDUĞU hususunu göz önünde bulundurmalarını önemle hatırlatırız. Davetiye dışında kapıdan giriş olmayacaktır. Her öğrenci 4 kişi davet edebilecektir.

Mezuniyet Töreni, Tören Akışı

• - Volkswagen Arena girişleri ÖĞRENCi GİRİŞİ ve AİLE GİRİŞİ olarak ayrılacaktır. Öğrenci kendisine ayrılan girişten girip, yönlendirmeleri takip ederek, sahne arkasındaki toplanma alanına gidecek ve kendi fakülte / yüksekokul / enstitü için ayrılan kısımda bulunan Araştırma Görevlileri’ne geldiğini bildirecektir.
  • - Araştırma Görevlileri’nin elindeki listede adını kontrol ettirerek işaretletecek ve adının yazılı olduğu etiketi alarak, cübbesinin sol üst tarafına yaka altına gelecek şekilde yapıştıracaktır.
  • - Adını ilgili Araştırma Görevlisi’ne işaretleten ve etiketini alan öğrenci toplanma alanından kesinlikle ayrılmayacaktır.
  • - Her Bölüm kendi içinde alfabetik soyadı sırasına göre ve iki kişi yan yana olmak üzere arka arkaya sıralanacaklardır. Bu esnada sıralamanın yapılacağı alandan ayrılınmaması gereği bir kez daha önemle hatırlatılır. (Araştırma Görevlisi Hocalarınızı dikkate alınız.)
  • - Her fakülte / yüksekokul /enstitünün alana girişi esnasında; en önde, elinde ilgili fakülte / yüksekokul /enstitünün adını taşıyan bir pankart bulunan görevli, onun arkasında ilgili Fakülte / Yüksekokul’un Öğretim Elemanları ve en arkada da bölümlerine göre ve alfabetik soyadı sıralamasına göre iki sıra halinde dizilmiş öğrenciler bulunacaktır.
  • - Tören Alanı’na sahnenin her iki yanında bulunan kapılardan aynı anda müzik eşliğinde giriş yapan Öğretim Elemanları ve bölümlerine göre ve alfabetik soyadı sırasına göre iki sıra halinde dizilen Öğrenciler önlerinde yürüyen görevli öğrencinin taşıdığı pankartı dikkate alarak ve onu takip ederek yürüyecek, ailelerini selamlayacak ve tören alanında kendilerine ayrılan bloktaki sandalyelere oturacaklardır.
  • - İlk önce ilgili Fakülte / Yüksekokul’un hocaları, arkalarına da aynı Fakülte / Yüksekokul’un öğrencileri Bölümleri’ne göre ve soyadı alfabetik sırasına göre oturacaklardır.
  • - Tören başladıktan sonra öğrenciler oturdukları sıraya göre sahneye çıkıp, kendi fakülte dekanlarından belgelerini alacaklardır. Her öğrenci çıktığı merdivenin karşısında yer alan merdivenden inip, yerine oturacaktır.
  • - Sahneye çıkıp, belgesini alan her öğrenci çıktığı merdivenin karşısında yer alan merdivenden inip, yerine oturacaktır.
  • - Tören bitimi ile kürsüden yemin okunacak ve yemin metninin bitmesi ile kepler tören alanında tüm mezunlarla birlikte atılacaktır.
Not: Kep atma coşkusunu yaşayabilmeniz için sahneden inen herkesin tekrar yerine oturması önemle rica olunur.

Program:
14:00- Törenin Başlaması- Saygı Duruşu- İstiklal Marşı
14.05- Mütevvelli Heyeti Başkanı Nuri Has’ın konuşması
14.10- Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has’ın konuşması
14.15- Rektör Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’İn Konuşması
Üniversite 1.2.3 lerine ödüllerinin verilmesi ve Mezuniyet Konuşması
Müzik Dinletisi
2018-2019 Yılı Mezuniyet Belgelerinin Verilmesi
KEP ATMA

ULAŞIM
Volkswagen Arena: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Caddesi No:4A 34396 Sarıyer / İstanbul
ARAÇ İLE;
Maslak'ta konumlanan UNIQ ISTANBUL kompleksi içerisinde yer alan Volkswagen Arena'ya D100, TEM, Büyükdere Caddesi ve Kağıthane Cendere Yolu olmak üzere toplam dört güzergahtan ulaşım imkanı bulunuyor.
METRO İLE;
M2 Yenikapı - Hacıosman hattı - İTÜ Ayazağa Durağı 'Plazalar' çıkışından 10 dakikalık bir yürüyüşle Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
MİNİBÜS İLE
Beşiktaş - Ayazağa minibüslerini kullanarak kolaylıkla Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
OTOBÜS İLE
İETT'nin aşağıdaki hatlı otobüslerinin Tuğla Fabrikası Durağı'nda inerek Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
41C: Ayazağa Köyü - Sarıyer Hattı
41E: Ayazağa Köyü - Kabataş Hattı