Gülsün

Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER

ÜYE

1945 Trabzon doğumlu olan Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, ilk, orta ve lise öğrenimlerini Trabzon’da tamamladıktan sonra, 1962 yılında girdiği İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1967 yılında Y. Müh. Mimar olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1973 yılında Doktor, 1978 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör unvanlarını aldı.

1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ilk kadın Rektör Yardımcısı olarak göreve başlayan Sağlamer, 1996 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ilk kadın Rektörü olarak seçildi ve 2004 yılına kadar görevini sürdürdü.

2005-2009 yıllarında European University Association (EUA) Yönetim Kurulu Üyeliğine 4 yıl için seçildi. Halen EUA /IEP’nin (Institutional Evaluation Programme) Yönetim Kurulu Üyesi, International Association of University Presidents’ın (IAUP ) Yönetim Kurulu üyesi (2002-) ve Avrupa Konseyinin Başkanı, Community of Mediterranean Universities’in (CMU) Başkan Yardımcısıdır. Avrupa Komisyonu Marie Curie People Programme Advisory Group’ta 2006 yılından beri üye olarak bulunmaktadır.

Kendi alanının dışında 1992 yılından beri yükseköğretim ile ilgili, Rektör seçildiği 1996 yılından beri ise bilim, mühendislik ve teknolojide kadın akademisyenler konusunda araştırmalar yapan ve 40’ın üzerinde davetli konuşma veren Prof. Dr. Sağlamer bu alanda Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından FP 6 ve FP7 kapsamında desteklenen projelerde ve “Expert Group”larda görev almıştır.

2006-2014 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Gülsün Sağlamer, 2 Aralık 2019 tarihinden bu yana Mütevelli Heyeti üyeliğini sürdürmektedir.