KHAS’ın Antalya Film Forum Başarıları

5 Ekim 2022

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un ödülleri açıklandı.

Dokuz projenin yarıştığı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda, Antonio Saura, Selin Vatansever Tezcan ve Teresa Hoefert de Turégano’dan oluşan jüri, iki projeye toplam 80 bin TL tutarındaki Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu Ödülü’nü verdi. Film ve Drama Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Murat Uğurlu’nun yönettiği, Büke Akşehirli’nin yapımcısı olduğu “İskeletin Türküsü” 40 bin TL para ödülü kazanan projelerden biri oldu. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü yarı zamanlı öğretim görevlisi ve mentoru Tunç Şahin’in yönetmenliğini üstlendiği, yapımcılığını Aslı Filiz ve Ersan Çongar’ın paylaştığı “8. Kat” projesi Filmarka Ekipman Desteği Ödülü’ne layık görüldü.

Antalya Film Forum’un Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda 5 proje yarıştı. Aurélien Marsais, Charlotte Reekers ve Zeynep Güzel’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu Film ve Drama Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Etna Özbek’in yönettiği, yapımcılığını Burak Karamete’nin yaptığı “Basit Bir Yer” adlı proje 40 bin TL değerindeki Belgesel Work-in-Progress Ödülleri’nden birini aldı. “Basit Bir Yer” aynı zamanda Başka Sinema Dağıtım Ödülü’nü de kazandı. Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Canberk Emre İpek’in yönettiği, yapımcılığını Merve Tohum ve Alican Acar’ın paylaştığı “Trapped Zone’da 61 Dakika” adlı proje Documentary Association of Europe (DAE) Teşvik Ödülü’nü kazandı. Bu kategorinin seçkisinde ayrıca Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencimiz Fırat Özeler’in de “Kavur” belgesel projesiyle yer alması bizi çok gururlandırdı.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda 5 proje yarıştı. Bu projeleri; Julia Schulte, Leticia Godinho ve Yamaç Okur’dan oluşan jüri değerlendirdi. Yaratıcılığını Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı Mezunumuz Tilbe Cana İnan ve Kubilay Kara’nın paylaştığı, yapımcılığını Yelin Mckay’in yaptığı “İyi Aile Kızı”, 100 bin TL tutarındaki Netflix Grow Creative Proje Geliştirme Desteği Ödülü’nü ve Netflix Türkiye Dizi Projesi Geliştirme Atölyesi’ne katılım hakkını kazandı.

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için bu yıl 3 proje yarıştı. Deniz Akçay, Uygar Şirin ve Zeynep Koray’dan oluşan jüri, 150 bin TL tutarındaki Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu Ödülü’nü ve Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’nü, Arzu Şenses Öner’in yapımcısı, Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı Mezunumuz Abdurrahman Öner’in yönetmeni ve senaristi olduğu “Kuduz” adlı film projesine verdi.