KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Ayşegül Çinici Yazıcı

Zoom

KHAS Sanat ve Tasarım Fakültesi (STF) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları serimizin yeni konuğu, Ayşegül Çinici Yazıcı olacak.

Prof. Dr. Banu Manav’ın moderatörlük edeceği Sanatta Disiplinlerarası Çalışmak” başlıklı etkinlik 21 Nisan Perşembe günü saat 19:30‘dan itibaren Zoom üzerinden ve KHAS Youtube kanalından takip edilebilir.

Etkinliğe katılım için lütfen kayıt formunu doldurun: https://us02web.zoom.us/j/83433407323

Toplantı Kimliği: 834 3340 7323

Youtube: https://youtu.be/5vr8Xa0laEs

Sanat disiplinleri arasında erimeye başlayan sınırlar, özellikle içinde yaşadığımız yüzyılda giderek kaybolmaya başladı. Çağdaş sanat anlayışında yepyeni arayışlara girilen son yıllarda bir eserin hangi disipline ait olduğundan daha çok, sanatın neyi anlattığı önem kazanıyor. Günümüzde bir fikir geliştirmek ve başarmak için tüm sanat dalları entegre edilebiliyor. Genç ve yaratıcı zihinleri bugün tetikleyen ve harekete geçiren de bu “deneyselliği” ve “tekinsizliği” keşfetmek.

Sanattaki bu yeni çalışma ve üretme biçimlerinin arkasında yatan “disiplinlerarasılık”, “melez sanat anlayışı”, “kavramsal sanat” gibi terimleri merkezine alan sunum, bir sanat kurumunun sergi arşivinden bol görsel referansla desteklenerek açıklanıyor olacak.

Konuşmacı Hakkında: 1971 yılında Ankara’da doğan Ayşegül Çinici Yazıcı, TED Ankara Koleji’ni bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sinema-TV Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlayarak Londra Central Saint Martins ve University of Arts / London College of Communication’da grafik tasarım üzerine eğitimlerine devam etti. Uzun yıllar tasarım ofislerinde tasarımcı ve kreatif direktör olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında eş kurucusu olduğu ve kâr amacı gütmeyen bir sanat kurumu olan Plato Sanat’ın direktörlüğü görevini üstlendi. 2010- 2020 yılları arasında Balat’ta yer alan Plato Sanat’ta özellikle güncel sanatın Türkiye’de temsilcisi olan genç ve orta kuşaktan yüzlerce sanatçı ile çalışma fırsatı bulan Yazıcı, aynı süreçte Plato Sanat’ın içinde yer aldığı eğitim kurumunda grafik tasarım odaklı dersler ve seminerler verdi. Yazıcı, halen serbest grafik tasarımcı olarak çalışmaya devam etmekte, bir yandan da sanatçıların günümüzdeki çalışma dinamiklerini ve atölyelerini mercek altına aldığı Art Feed adli programı hazırlayıp sunmaktadır.

KHAS Ekonomi Okulu

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.