KHAS Core Talks – Latife Tekin

26 Mayıs 2023
Galata Salonu

KHAS CORE Talks serisinin 26 Mayıs Cuma günkü programında Latife Tekin ile söyleşi yer alıyor.

Moderatörlüğünü Ahmet Ergenç’in yapacağı söyleşi, Galata Salonu’nda gerçekleşecek.

Güncel Türkiye ve dünya edebiyatlarının en büyük yazarlarından biri olan Latife Tekin’in yazarlık serüveni, 1983’te yayınlanan ve büyük bir övgüyle karşılanan ilk romanı Sevgili Arsız Ölüm’le başladı. Sonra sırasıyla Berci Kristin Çöp Masalları (roman, 1984), Gece Dersleri (roman, 1986), Buzdan Kılıçlar (roman, 1989), Aşk İşaretleri (roman, 1995), Gümüşlük Akademisi (anı, 1997) ve Ormanda Ölüm Yokmuş (roman, 2001) yayınlandı. Unutma Bahçesi (roman, 2004) ile Sedat Simavi Ödülü’nü aldı. Muinar (roman, 2006), Rüyalar ve Uyanışlar Defteri (deneme, 2009) ve büyük bir aradan sonra ve eş zamanlı olarak yazdığı Manves City ve Sürüklenme 2018 yılında yayınlandı. 2019 yılında Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Çocuklar için yazdığı romanı Altınçayır Vadisi’nin Çocukları 2020’de ve son romanı Zamansız 2022’de okuyucuyla buluştu. Romanları İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Felemenkçe ve Farsça gibi birçok dile çevrildi. 1995’te arkadaşlarıyla birlikte Bodrum Gümüşlük’te kurdukları Gümüşlük Akademisi bugün kültür-sanat, edebiyat ve bilimsel çalışmalar gibi birçok daldan araştırmacının, sanatçının ve okurun katılımıyla Türkiye’nin kültürel nabzının attığı önde gelen mekânlardan biri olmayı sürdürmektedir.

Moderatörlüğünü Çekirdek Program hocalarından Ahmet Ergenç’in yapacağı Latife Tekin söyleşisinde, Kadir Has Üniversitesi’nde TLL102 derslerinde öğrencilerin çok severek okudukları Manves City romanının belirlediği ufukla, ekolojik yıkım, kapitalizm, yoksullar, emek, toplumsal cinsiyet, politika ve iktidar ilişkileri gibi konular ve yazarın diğer romanları ele alınacak.

KHAS Türk Müziği Korosu Bahar Konseri