CCLLAB İklim Değişikliği ve Hukuk Seminerleri - Kate Mackintosh

CCLLAB İklim Değişikliği ve Hukuk Seminerleri – Kate Mackintosh

27 Nisan 2022
Zoom

Kadir Has Üniversitesi İklim Değişikliği ve Hukuk Laboratuvarı (CCLLAB), iklim değişikliğinin hukuki boyutunun ele alındığı etkinliklerinin yedincisinde, 27 Nisan Çarşamba günü 19:00’da “Ecocide” (“Ekokırım”) başlıklı sunumu ile Ekokırımın Hukuki Tanımı için Bağımsız Uzman Paneli’nin eş başkan yardımcısı Kate Mackintosh’u ağırlıyor.

Kate Mackintosh, UCLA Hukuk Fakültesi Promise İnsan Hakları Enstitüsü’nün kurucu direktörüdür. Mackintosh, yirmi yılı aşkın süredir insan hakları, uluslararası ceza adaleti ve sivillerin korunması alanlarında çalışmaktadır. Uluslararası ceza mahkemelerinde yargıçlarla birlikte avukat olarak çeşitli görevler üstlenmiş olan Mackintosh, sekiz yıl boyunca, Sınır Tanımayan Doktorlar ile çalıştı, dünya çapında 30’dan fazla ülkedeki operasyonlar için yasal ve politik danışmanlıkta bulundu ve dünyanın savunmasız nüfuslarından bazılarının desteklenmesinde de lider savunuculuk yapmıştır.

Mackintosh, Ruanda ve Bosna’daki çatışma sonrası insan hakları saha operasyonlarının bir parçası olarak görev almıştır. İnsani yardım eylemleri, uluslararası ceza adaleti ve sivillerin korunması ilkeleri üzerine ders vermiş ve çok sayıda makale ve rapor yazmıştır. Şu anda Roma Statüsü’nün siber savaşa uygulanması ve uluslararası ceza hukukunun çevreyi nasıl koruyabileceği hakkında araştırmalar yürütmektedir.

Aynı zamanda, Kasım 2020’de Nürnberg’de “soykırım” ve “insanlığa karşı suçlar” terimlerinin ilk kez kullanılmasının 75. yıldönümünde başlatılan Ekokırımın Hukuki Tanımı için Bağımsız Uzman Paneli’nin eş başkan yardımcısıdır. Panelin amacı, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’nde Soykırım, İnsanlığa Karşı Suçlar, Savaş Suçları ve Saldırı Suçları’nın yanında yer alabilecek bir “Ekokırım” tanımı hazırlamaktır.

Zoom Meeting ID: 821 0420 9685 Şifre: 954819

İngilizce gerçekleştirilecek olan etkinlik Zoom üzerinden herkese açıktır. Kayıt zorunlu olmamakla birlikte katılımınızı [email protected] adresine bildirmenizden mutluluk duyarız.

Yeşil_İz Konferansları-5: Simon Dikau ve Ulrich Volz