Dünya Çevre Günü “Temiz Deniz Temiz Dünya” Teması ile Kutlandı

6 Haziran 2023

5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde bir haftaya yayılan etkinliklerin 2023 yılı teması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Temiz Deniz Temiz Dünya” olarak belirlendi.

Kadir Has Üniversitesi’nin çalışanları ve öğrencileri, bu tema kapsamında Fatih Belediyesi tarafından 5 Haziran Pazartesi günü 10:30-12:30 saatleri arasında Fatih Belediyesi Kano ve  Kürek Sporları Merkezi’nde düzenlenen Haliç Deniz Temizliği etkinliğine katıldı. İHH dalgıçları dip taraması yaparken katılımcılara da yapılan çalışma ile ilgili Fatih Belediyesi Başkanı M. Ergün Turan bilgi verdi.

Sonrasında üniversitemizin sahil tarafında bulunan yeşil alanda atık toplama etkinliği yapıldı.