DESIGNHUB-IST: Fikri Mülkiyet Bilgilendirme Semineri

KHAS Cibali Kampüsü E Blok

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi yürütücülüğünde faaliyetlerine devam eden DESIGNHUB-IST Tasarım, Uygulama ve Eğitim Merkezi, Adım Patent işbirliğiyle Fikri Mülkiyet Bilgilendirme Semineri düzenliyor.

27 Temmuz Çarşamba 14:00-17:00 saatleri arasındaki seminer ücretsiz ve yüz yüze yapılacak olup katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Seminer, tasarım merkezi ve tasarımla ilişkili olan tüm sektörlere yönelik sınai mülkiyet farkındalığını artırmayı, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamayı ve Türkiye’nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

3 saat sürecek eğitimin ana başlıkları şunlardır:
  • Patent Nedir?
  • Nelere Patent Alınır?
  • Neler Patent Alınamaz
  • Ulusal Patent süreçleri nelerdir?
  • Faydalı Model Nedir?
  • Patent ile Faydalı Model Arasındaki farklar nelerdir?
  • Faydalı Model Süreçleri Nelerdir?
  • Uluslararası Patent Başvuru Yolları Nelerdir?
  • PCT (Patent İşbirliği Anlaşması) Nedir?
  • EPC (Avrupa Patent Sözleşmesi) Nedir?
  • PCT Başvuru Süreçleri Nedir?
  • EPO (EPC Kapsamında) Başvuru Süreçleri Nedir?
  • PCT ve EPC arasındaki farklar nelerdir?
  • Örnek Patentler

Seminere katılmak için DESIGNHUB-IST platformuna kaydolmak gerekmektedir. Kayıt için lütfen tıklayınız

Sorularınız için [email protected] veya [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

AI4LABOUR Workshop: AI & Gender