Yeni Medya Çalışmaları II. Ulusal Kongresi

Yeni Medya Çalışmaları II. Ulusal Kongre’si, Kadir Has Üniversitesi ve Alternatif Bilişim Derneği’nin işbirliği ile 26-27 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Kadir Has Üniversitesi  Cibali yerleşkesinde yapılacak kongrenin ana temasını  “yeni medya okuryazarlığı” oluşturuyor. Yeni medya üzerine çalışan akademisyen, uzman ve araştırmacıları bir araya getirecek olan  kongreye bildiri özeti göndermek için son tarih 6 Haziran 2014.

Toplumsal, siyasal ve ekonomik ilişki ve işlemlerimizin pek çoğunu artık ya çevrimiçi uzama taşımış ya da çevrimiçi uzamla ilişki halinde kurmuş bulunmaktayız. Çevrimiçi uzamın ve yeni medya ortamlarının önemi arttıkça bu ortamların kullanıcılarının ortam bilgileri, ortamları kullanış biçimleri ve ortamlar hakkındaki düşünceleri gitgide daha da önem kazanıyor. Yurttaşlık kurumunun ve kavramının içinin boşaltıldığı çağımızda, yeni medya ortamları katılımcı bir yurttaşlık için hem potansiyeller hem de tehditler barındırıyor. Yeni Medya Çalışmaları II. Ulusal Kongre medya okuryazarlığına odaklanarak yeni medya ortamları ile katılımcı yurttaşlık rabıtasını çok farklı açılardan soruşturmayı hedefliyor.

Yeni Medya Çalışmaları II. Ulusal Kongre, ilkinde olduğu gibi konuyla ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, uzmanları ve aktivistleri katkı sunmaya çağırıyor.  Kongrede yeni medya okuryazarlığı yurttaşlık, aktivizm, protesto dalgaları, hukuki düzenlemeler, STK’lar, sansür ve gözetim, teknokültürel politikalar, eleştirel pedagoji, yeni medya sanatları ve diğer konu başlıkları etrafında tartışılacak. Kongreye  herkesin katılımını bekliyoruz.

Önemli tarihler:

Bildiri özetlerinin gönderilmesi

6  HAZİRAN 2014

Kabul edilen bildirilerin ilanı

30 HAZİRAN 2014

Bildiri tam metinlerinin gönderilmesi

3 EKİM 2014

Konferanslar ilgili detaylı bilgi için: