Kadir Has Üniversitesi Komşularıyla İç İçe

2001 yılından bu yana çevre düzeni ve sosyal programlara yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Kadir Has Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın liderliğinde üniversite içerisinde kurduğu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi’nde Cibali Bölgesi ve halkı için neler yapılabileceğini tasarlayarak, Komşuluk Hakkı Projesi’ni hayata geçirdi.

Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında 27 Temmuz 2010 Salı Günü, bölgenin önde gelen fikir sahibi kişilerinden oluşan Cibali Mahalle Heyeti,  Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ekibinin katılımıyla, Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ilk toplantı gerçekleştirildi.

Bölgede yürütülecek sosyal sorumluluk çalışmalarında, mahallelinin fikir ve görüşlerini almak amacıyla Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın başkanlığında yapılan toplantıda, Cibali Mahallesi muhtarı ve Cibali Esnafı’ndan oluşan 13 kişilik heyet tasarlanacak çalışmalar konusunda fikir paylaşımında bulundular.

Cibali halkı temsilcileri, bölgenin ihtiyaçları ve beklentilerini Kadir Has Üniversitesi temsilcilerine iletirken, eğitim kalitesi, eğitmen kadrosu ve yenilikçi atılımlarıyla tanınan Kadir Has Üniversitesi sosyal sorumluluğa verdiği önemi, öğrencilerine 3 yıl boyunca verdiği “Sosyal Sorumluluk” dersinin yanı sıra Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar ile de gözler önüne serdi.

Kadir Has Üniversitesi yetkilileri ve öğrencileri, Komşuluk Hakkı Projesi ile sağlık taramaları, çevre düzeni ve mimari dokunun iyileştirilmesi, bölge halkına yönelik sinema-tiyatro gösterileri, bölgedeki ilköğretim okulları ile spor, kültür ve eğitim alanlarında işbirlikleri gibi çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında,  bölgede yürütülecek sosyal sorumluluk çalışmalarında mahallelinin fikir ve görüşlerini almak ve tasarlanacak çalışmalara onların görüşleriyle karar vermek için yılda 2 kez toplantı düzenleyecek.