Futbolda İyi Yönetişim: Avrupa Birliği ve İngiltere Modelleri Konferansı

Spor Çalışmaları Merkezi'nin 2013-14 akademik yılındaki ikinci uluslararası etkinliği olan "Futbolda İyi Yönetişim: Avrupa Birliği ve İngiltere Modelleri" konferansı, 5 Nisan 2014 Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü'nde düzenlendi.

Avrupa Birliği ve İngiltere ekseninde futbolda yönetişim modellerinin incelendiği bu etkinliğin konuşmacıları Londra Üniversitesi Birkbeck Kampüsü Spor Yönetimi Merkezi (Sports Business Centre) Müdürü Sean Hamil ve Loughborough Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Borja Garcia Garcia oldu.

İki kısımdan oluşan konferansın 11.00-12.50 saatleri arasındaki ilk bölümünde Sean Hamil İngiltere'de futbolun yapılanması ve yönetişiminden bahsetti. Premier Lig'in yapısı, kulüplerin statüleri, kulüp taraftar ilişkileri gibi birçok konuyu iyi yönetişim modelleri ekseninde inceleyen Hamil'in dersi Soru-Cevap kısmı ile sona erdi.

İkinci kısımda ise Dr. Borja Garcia Garcia, Avrupa Birliği'nde sporun ve özelde futbolun yönetişim modellerinden bahsetti. Dr. Garcia, Avrupa Birliği'nde spor politikaları, spor yönetimi alanında uygulanan uluslar-üstü anlaşmalar ve geçmiş dava örnekleri üzerinden Avrupa'da sporun yönetişimini inceledi. Soru-Cevap kısmının ardından konferans sona erdi.

Konferansın sona ermesi ile online kaydını zamanında gerçekleştirmiş katılımcılara da sertifikaları takdim edildi.