Kadir Has İle Coventry Üniversitesi Arasında Araştırma Alanında İşbirliği

Coventry Üniversitesi’nin Araştırma ve Stratejik İlişkiler Direktörü Joanne Dobson, iki üniversite arasında araştırma alanındaki işbirliği imkanlarını görüşmek üzere 19-20 Mart 2014 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’ni ziyaret ederek bir dizi toplantıya katıldı.

STRAR Direktörü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger ile yapılan ilk toplantıda, her iki üniversitenin bilimsel/teknik araştırma imkanları değerlendirildi. Coventry ve Kadir Has Üniversitelerinde önemli araştırmaların yürütüldüğü alanların masaya yatırıldığı toplantıda, altyapı imkanları ile öğretim üyelerinin araştırma potansiyelleri de ele alındı.

Yapılan bir dizi toplantının ardından Dobson, Kadir Has Üniversitesi’nde Avrupa Birliği projesi yürüten öğretim üyeleriyle tanışarak ortak araştırma alanlarını belirlemeye çalıştı. Kadir Has Üniversitesi’nin dahil olduğu AB projeleri hakkında ayrıntılı bilgi alan Dobson, katılımcıları Coventry Üniversitesi’nde yürütülmekte olan projeler hakkında bilgilendirdi.