AAPG ICE 2014 İstanbul Organizasyon Komitesi Toplantısı Yapıldı

Amerikan Petrol Jeologları Derneği (AAPG-American Association of Petroleum Geologists) tarafından 14-17 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve dünyanın önemli uluslararası petrol ve enerji konferanslarının başında gelen “ICE-International Conference and Exhibition” düzenleme çalışmalarına Kadir Has Üniversitesi’nde devam edildi. Üniversitenin Mütevelli Heyeti odasında düzenlenen Organization Meeting’de dünyanın en önemli petrol ve doğal gaz şirketlerinden komisyon üyeleri ile Türkiye’den üyeler katıldılar.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın’ın da Konferans Yönlendirme Komitesi’nde (Steering Committee) bulunduğu ICE 2014 Istanbul’un Genel Başkanlığı (General Chair) görevini Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Strateji Geliştirme ve Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger yürütüyor.

Evsahipliği TPJD-Türkiye Petrol Jeologları Derneği tarafından yapılmakta olan AAPG ICE 2014’e bu sene rekor düzeyde başvuru oldu. Sunum yapmak üzere 65 ülkeden toplam 819 başvurunun yapıldığı  konferansın AAPG tarihindeki en yüksek katılımlı konferans olması bekleniyor.