Mahmut Yesari 88 Yıl Sonra Yeniden Cibali’de Anıldı

Kadir Has Üniversitesi ve Nükhet Eren Yazarlık Atölyesi işbirliğiyle 28 Şubat 2014 Cuma günü düzenlenen etkinliklerle Türk edebiyatında Çoban Yıldızı, Çulluk, Pervin Abla ve Yakacık Mektupları başta olmak üzere birçok unutulmaz esere imza atan Mahmut Yesari ölümünün 88. yılında Kadir Has Üniversitesi’nde anıldı.

Onlarca roman, yüzlerce öykü ve elliden fazla oyunda imzası bulunan geçmişin renkli siması Yesari’nin bugün sadece sahaflardan bulunabilen kitapları, zengin bir edebi dile sahip olmalarına rağmen, artık basılmıyor.

Mahmut Yesari’nin bir dönem çalışmış olduğu Cibali Tütün Fabrikası’nın şimdi Kadir Has Üniversitesi’ne dönüştürülen binasında, Kadıköy Belediyesi Mahalle Evi’nde faaliyet gösteren Nükhet Eren Yazarlık Atölyesi ile Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin amacı yazarın kitaplarının yeniden basılarak okuyucular ile buluşturulması.

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Tarih: 28 Şubat 2014, Cuma