Hukuk Fakültesi Öğrencisi Ekin Soysal'a Romanya'dan Ödül

6-7 Aralık 2013 tarihlerinde Romanya’nın Transilvanya Bölgesinin Tîrgu Mureş ilindeki Petru Maior Üniversitesi tarafından düzenlenen "Students’ Scientific Competition"a Romanya, Macaristan, İtalya, Fransa, ve Türkiye’den öğrenciler katıldı. Yarışma, Romanya’nın önde gelen ünlü hukuk hocalarından Tudor Draganu anısına düzenlenen bu yarışmanın ilk aşamasında 64 başvurunun yer aldığı yarışmada yapılan ön eleme sonucunda 25 makale finale kaldı.

İdare Hukuku alanında makalelerini sunan 25 katılımcı öğrenci ve grup, 6 Aralık 2013 günü makalelerini İngilizce veya Fransızca olarak sundular. Sunumlardan sonra öğrencilere jüri üyeleri tarafından çeşitli sorular yöneltildi.

Ötenazi’den, İtalyan ve Rumen Hükümetleri’nin Avrupa Birliği ve Schengen hükümlerine yönelik uygulamalarının tartışıldığı bu yarışmaya, Avrupa Birliği Vatandaşlığı Hukuku’nun Yerel İdarelerce Uygulanmasını Serbest Dolaşım Yönünden İnceleyen bir makale ve sunum ile katılan Hukuk Fakültesi öğrencimiz Ekin Soysal bu çalışması ile de 3. Ödülü'ne laik görüldü.