Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Can Has’ın 2009-2010 Öğretim Yılı, “Fakülteler” Mezuniyet Töreni Konuşması

Değerli Mütevelli Heyeti Başkanımız, Sayın Rektörümüz,

Üniversitemizin saygıdeğer mensupları, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz,

Kadir Has Üniversitesi’nin değerli kurucusu; merhum Kadir Has’ın en büyük arzusu olan bir üniversite kurma hayali, büyük zahmetler ve uğraşlar sonunda 1992 yılında Vakıf Üniversitesi kurma teşebbüsü ile gerçekleşti. Vakıf  Üniversitelerinin kurulmasının önünü açan bu teşebbüs ile bir ilke daha imza atan Kadir Has “ En Büyük Hayalim” dediği Üniversitesini 1997  yılında   “beyaz Güvercinlerim” dediği sizlere emanet etti.

Kadir Has ismi, babamızın topluma verdiği büyük hizmetler ve saygınlığı ile artık bir marka oldu. Bunun değerini biliyor, o değeri korumak ve yüceltmek için büyük çaba harcıyoruz.

Kadir Has Vakfı, faaliyetlerini hiç kesintisiz sürdürüyor ve Yeni eğitim kurumları yaptırıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin kalkınması, ilerlemesi için maddi imkanlarını kesintisiz seferber ediyor.

Bizler, Kadir Has Üniversitesi’nin, dünyanın saygın üniversiteleri arasına girmesi için gayret ediyor, bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, hem üniversitemizin, hem de diğer eğitim, sağlık ve sosyal yardım kurumlarımızın toplumumuza verdiği hizmetleri kesintisiz sürdürebilmesidir. Bu uğurda, üzerimize düşen yükümlülükleri fazlasıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri olarak 2009-2010 yılında üniversitemizin 10. dönem mezunları olarak sizleri uğurlamaktan kıvanç duyuyoruz.

Okulumuzun kurucusu merhum Kadir Has’ın belirttiği gibi, aslında hayat tümü ile yaşadığımız bir sınav sürecidir Sizin bu süreçte gerek üniversitemizde kazandığınız mesleki bilgilerle gerekse aldığınız ve pekiştirdiğiniz etik değerlerle

bundan sonraki yaşamınızda da çok başarılı olacağınıza bütün kalbimle inanıyorum.

Kurucumuz Sayın Kadir Has’ın vasiyeti gereği; bütün çağdaş olan hakları ,en iyi öğretim kadrosu ile hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sizler sunma çabası içinde olduk ve daima öyle olacağımızdan  emin olmanızı isteriz.

Üniversite eğitiminin insan hayatında ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğunuzu biliyorum. Burada edindiğiniz bilgilerin ülkemizin kalkınmasında birer yapı taşı olacağına inancım sonsuzdur. Ayrıca şunu bilmenizi isterim ki, Kadir Has Üniversitesi bundan sonraki yaşamınız da gerek duyduğunuzda her zaman yanınızda olacaktır.

Merhum Kadir Has beyin en büyük mutluluğu olan; çağdaş, iyi eğitimli, ülkesini seven gençler ordusuna bir nesil daha yetiştirmekten bütün eğitim kadromuzla birlikte son derece mutluyuz. Son olarak, gelecek günlere umutla bakmamızı

sağlayan siz kıymetli öğrencilerimize

Hoşcakalın,

Güle Güle gidin ve çok başarılı olun diyorum…

Hepinizi canı gönülden kutluyorum.

Can Has
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi