Şirketler “Pazaryeri”ne Çıktı Sosyal Sorumluluk Projeleri Yarıştı

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) işbirliği ile düzenlenen Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri Pazaryeri 2013 etkinliğinin beşincisi gerçekleştirildi.  Türkiye’nin 100. Yıl Stratejik Vizyonu’na katkı sağlamak amacı ile uluslararası arenada örnek olacak Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinin desteklenmesi için ‘İşletme 2023’ temasıyla gerçekleştirilen organizasyona 25 şirket katıldı.

KSS uygulamaları CSR Europe Ulusal Ortakları ve KSS uzmanlarından oluşan jüri kurulu tarafından değerlendirilen katılımcı şirketlere yönelik gerçekleştirilen ödül töreni ile ödüller sahiplerini buldu. Gülben Ergen’e ‘Çocuklar Gülsün Diye’ Projesi ile KSS’ye Katkı Ödülü verildi.

Akçansa, Anadolu Efes, Avea, Banvit, Bosch, Cummins, Ford Otosan, HSBC, IBM, MNG Kargo, Nestle, TEB, Tepe Betopan, UPS Türkiye, Viko, Argande, PepsiCo, PTT, Karaköy Güllüoğlu, Uludağ Madensuyu, Vefa Bozacısı, CSR For All, Yolyola Platformu, Global Compact, Uluslararası Göç Örgütü, Sosyal İnovason Merkezi, Habitat, Hayata Renk Ver Derneği ve Fatih Emniyet Müdürlüğü’nün katıldığı etkinlikte, katılımcılar şirketlerin ve kurumların sosyal sorumluluk projelerini incelediler. Etkinlik çerçevesinde ayrıca ‘Sosyal Sorumlu Şehirler’, ‘Girişimcilik ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü’ ve ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim Uygulamaları’ konularında üç de panel gerçekleşti.

Etkinliğin açılış töreninde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Kadir Has Üniversitesi arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kurumsal sosyal sorumluluğun yaygınlaştırılmasına ilişkin bir protokol anlaşması da imzalandı.

KSS PAZARYERİ 2013 ÖDÜLLERİ

Pazaryerinde yer alan şirketlere KSS uygulamaları CSR Europe Ulusal Ortakları ve KSS uzmanlarından oluşan jüri kurulu tarafından değerlendirilerek ödülleri dağıtıldı. Jüri Ödülleri kategorisinde, ‘Avea Labs Kuluçka Merkezi’ ile Avea birinci, ‘TEB Aile Akademisi’ ile TEB ikinci ve ‘Kızlar Banvit’le Okula’ ile Banvit üçüncü oldu.

Etkinlikte KSS’ye Katkı Ödülü, ‘Çocuklar Gülsün Diye’ projesi ile Gülben Ergen’e verilirken, Sosyal İnovasyon Ödülü’nün sahibi ‘Sağlam Kobi’ projesi ile UPS oldu.

‘Taraftar Akademisi’ ile Tepe Betopan ve ‘Toplum İçin Teknik Eğitim’ ile Cummins ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Pazaryeri’ni ziyaret eden katılımcıların verdiği oylarla verilen Paydaş Ödülleri’nde de birincilik ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin’ projesiyle VİKO’ya, ikincilik ‘Aç Kanatlarını Türkiye’  Projesi ile MNG Kargo’ya üçüncülük de ‘Gelecek Turizmde’ projesi ile Anadolu Efes’e gitti.