Royal Court’un Eğitmenleri ile Berkun Oya, Oyun Yazarlığı ve Tiyatro Üzerine Konuştu

Oyun yazarlığını desteklemek amacıyla British Council, Royal Court işbirliğiyle Türkiye’de atölye çalışması düzenliyor. Proje kapsamında, Royal Court eğitmeni Richard Twyman ve dünyaca ünlü oyun yazarları Mark Ravehill ve Zinny Harris, oyun yazarı ve yönetmen Berkun Oya ile birlikte Kadir Has Üniversitesi’nde 26 Kasım’da, oyun yazarlığı ve tiyatro üzerine gerçekleşen söyleşide bir araya geldi.

Tiyatro’nun ustalarıyla atölye çalışması

İngiltere’nin en önemli ulusal tiyatrolarından Royal Court’un eğitmenleri ve oyun yazarları Zinny Harris ve Mark Ravenhill ile Royal Court Uluslararası Koordinatörü Richard Twyman 25-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da atölye çalışması düzenliyor.

British Council ve Royal Court  tarafından düzenlenen atölye, oyun yazarlarının çalışmalarını geliştirmelerine destek olmak amacıyla, yazarların ihtiyaçları ve ilgi alanları doğrultusunda özel olarak tasarlandı. Geçtiğimiz yaz boyunca devam eden başvuruların ardından jüri tarafından seçilen 14 oyun yazarının davet edildiği atölye, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü iş birliğiyle üniversitede yapılacak. Atölye çalışmasını takiben, katılımcılar çalışmalarını Royal Court’a göndererek, iki sene boyunca oyunlarını geliştirmek için Royal Court ile çalışmaya devam edebilecekler.

İki ülkenin oyun yazarları deneyimlerini paylaşacak

Bu arada Royal Court eğitmenleri 26 Kasım’da, Berkun Oya’nın moderatörlüğünde tiyatro ve çağdaş tiyatro yazını üzerine Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşide Zinny Harris, Mark Ravenhill, Richard Twyman ve Berkun Oya, Birleşik Krallık ve Türkiye’de tiyatro için yazma üzerine deneyimlerini paylaştı. Royal Court’un oyun yazarlığı üzerine uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve yeni oyun yazım biçimlerinin de konuşulduğu söyleşiye, Berkun Oya soru ve yorumlarıyla Türkiye’de çağdaş tiyatro yazını üzerine görüşlerini paylaştı.

Birleşik Krallık’ın önde gelen oyun yazarlarıyla tiyatro için yazan ve yazmak isteyenleri bir araya getiren söyleşi, iki ülkenin oyun yazarları arasında görüş ve deneyimleri paylaşmak için bir fırsat sundu.