"İstanbul 2020: Ne Kazandırdı, Ne Kaybettirdi?" Konferansı

Spor Çalışmaları Merkezi'nin 2013-2014 akademik yıl açılış konferansı "İstanbul 2020: Ne Kazandırdı, Ne Kaybettirdi?" Konferansı 16 Kasım Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde düzenlendi.

İstanbul şehrinin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinin değerlendirildiği konferans iki panelden oluştu.

Konferans Spor Çalışmaları Merkezi'nin kurucu üyelerinden Dr. Levent Bıçakcı'nın açılış konuşmasıyla başladı.

"Adaylık Sürecinde Neler Yaşandı" başlıklı ilk panelde İstanbul 2020 Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Arat ile adaylık sürecini baştan sona takip eden ve Buenos Aires'te yapılan seçim sürecinde kafilemizde yer alan Haber Türk Gazetesi yazarı Murat Ağca konuşma yaptılar. Panelin moderatörlüğünü Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe gerçekleştirdi.

Öğle arasının ardından düzenlenen "Neden Kaybettik" başlıklı panelde ise Araştırmacı Gazeteci Dağhan Irak, Spor Ekonomisi Uzmanı Tolga Şenel ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mert Yaşar bu sürecin sosyal, ekonomik ve hukuki boyutlarını değerlendirdiler. Bu panelin moderatörü ise Spor Çalışmaları Merkezi Müdürü Emir Güney oldu.