Sonbahar Kadir Has'a Kültür-Sanatla Geldi

Kadir Has Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılında da sanatın merkezi olmaya devam ediyor. Düzenlediği ve desteklediği sergi, konser ve etkinliklerle Khas, öğrencilerin sosyal yaşamlarının gelişimine de katkıda bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi, Rezan Has Müzesi 14 Eylül tarihinde başlayan 2 sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.  13. İstanbul Bienali paralel etkinlikler programı kapsamında da yer alan, küratörlüğünü Henk Slager’ın üstlendiği “Şen Bilge” sergisi 20 Ekim tarihine kadar, Drew Tal’un “Doğu’ya Yöneliş” sergisi ise 31 Ekim tarihine kadar ücretsiz olarak Rezan Has Müzesi’nde görülebilir.

Eğlenceli bilim olarak veya daha çok Nietzsche’nin Şen Bilge (Gaya Scienza) konusundaki düşüncelerinin güncel bir şekilde yorumlanması olarak sanatsal araştırma üzerinde odaklanan sergi, Tiong Ang, Lonnie van Brummelen ve Siebren De Haan, Burak Delier, Jan Kaila, Aglaia Konrad, Marion von Osten, Jalal Toufic, Mick Wilson’un eserlerinden oluşuyor.

Norton Müzesi ve New Britain Müzesi’nin sabit koleksiyonlarında da bulunan çalışmaları ile bilinen Drew Tal’un ana teması etnisite olan “Doğu’ya Yöneliş” sergisinde eserler; “Doğu’ya Yöneliş”, “İçeriden Gelen Işık”, “Mutlak Doğru Simetri” ve “Peçenin Ardında” olmak üzere dört başlık altında toplanıyor.

Su. Aşkın Gözyaşları Gibi

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has’ın desteğiyle İstanbul’un en eski Türk hamamı olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı (1477); 15 Eylül - 14 Ekim 2013 tarihleri arasında, Romalı sanatçı Angelo Bucarelli’nin “Su. Aşkın Gözyaşları Gibi” adlı mekana özgü enstalasyon sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergiye yeni fethedilen İstanbul’un su ve bahçelerinin bolluğu karşısında duygularını ifade eden Fatih Sultan Mehmet’in müellifi, tarihçi ve şair Tursun Bey’in yazdığı bir dizeden esinlenerek “Su. Aşkın Gözyaşları Gibi” ismini vermiş Bucarelli.

Khas'ta Caz

Kampüste Caz, 4-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul’un yanı sıra 11 farklı şehirde toplam 19 üniversitede cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturuyor.

“Kampüste Caz”ın İstanbul ayağında; müzik otoritelerince yeni nesil cazın en yetenekli müzisyenleri arasında gösterilen başarılı kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu, Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi; caz vokalisti, besteci ve söz yazarı Şenay Lambaoğlu Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde gençlerle buluşacak.