Üniversiteli Kadınlar Kadir Has'ta Buluştu

Tüm dünyadan aralarında akademisyenlerin ve sivil toplum temsilcilerinin bulunduğu 500'den fazla üniversiteli kadın Türkiye'de ilk kez gerçekleşen Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu'nun (IFUW) 31'inci Genel Kurulu ve Konferansı için Kadir Has Üniversitesi'nde bir araya geldi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin (TÜKD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantının 17 Ağustos’ta gerçekleşen ilk Genel Oturumu'nda konuşan TÜKD Başkanı Prof. Dr. Nazan Moroğlu, 21'inci yüzyılın "Kadınların Yüzyılı" olması gerektiğini hatırlattı ve bu yüzyılda kadınların toplumun her alanında kendilerine has esneklik ve hassasiyetle tüm potansiyellerini kullanabileceklerini bildirdi.

Genel Oturuma Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ile Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Tekinay da katıldı.

Bu yılki temasını "Sürdürülebilir Geleceğe Ulaşmada Kadınların Rolü: Eğitim, Kentlileşme, Şiddet, İnsan Hakları"nın oluşturduğu 31'inci IFUW konferansı kapsamında toplamda 27 çalıştay, 6 genel oturum, 6 özel oturum ve 50 ayrı sunum gerçekleştirildi.