Tiyatro Bölümü Öğrenci Seçme Sınavları

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü özel yetenek sınavı ile öğrenci seçme programı aşağıdaki gibidir:

Sınav ön kayıt tarihleri: Haziran-12 Ağustos 2013

Birinci aşama (atölye çalışmaları): 13-14-15-16 Ağustos 2013

Birinci aşama sonuçları ilanı: 16 Ağustos 2013

İkinci aşama (sahne çalışmaları): 17-18-19 Ağustos 2013

Sonuçların ilanı: 20 Ağustos 2013

Kayıtlar: 21-22-23 Ağustos 2013

Adaylarla birinci aşamada Tiyatro Bölümü kadrosu tarafından yönetilen atölyelerde çalışılacak ve adayların Tiyatro Bölümü eğitim programına uygunluk ve yatkınlıkları değerlendirilecektir. Bu aşama için ön hazırlık gerekmez. Fiziksel çalışmaya uygun kıyafetlerle gelinmesi gerekir.

İkinci aşamaya birinci aşama sonucunda seçilen adaylar katılır. Adaylar önceden hazırladıkları bir dram ve bir komedi parçasını (monolog) sahnede jüri karşısında oynarlar ve bir şarkı söylerler. Şarkı için özel bir ses çalışması gerekmez. Kaydedilmiş müzik ya da piyano ile eşlik yapılmayacaktır. Adaylar, her hangi bir müzik türünde sevdikleri bir şarkıyı istedikleri şekilde söylerler. Jüri gerek duyduğunda adaylarla sınav sırasında çalışabilir.

Sınav Başvurusu – Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Nüfus cüzdanı fotokopisi