Agile Yaklaşımlar

AgileTalks etkinliği 6 Haziran’da Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Her etkinlikte farklı bir konunun ele alınarak Agile yaklaşımlara ilgi duyan herkesin severek takip ettiği etkinliğin teması bu kez “Türkiye ve Dünyadan Örneklerle Agile Yaklaşımlar”. Etkinlikte hem akademik hem de profesyonel çevrelerden konuşmacılar yer aldı.

Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet N. Aydın, “Çevik Yaklaşımların Akademik ve Pratikteki Yansımaları” konulu sunumu ile akademik dünyada yapılan bilimsel çalışmaların IT sektörü için nasıl bir anlam taşıdığını aktardı ve Türkiye’de IT’ye ilişkin Agile deneyimlerin daha etkin kullanımı için profesyonel yetkinlik ve akademik işbirliğinin gereğine dikkat çekti.

ING Bank Türkiye’de bünyesinde Çevik Proje Yönetimi Grup Müdürü olarak görev yapmakta ve Agile süreçlerin kurum bünyesinde oluşturulması ve tutundurulması çalışmalarını koordine eden Tolga Demirel ise ING Bank Türkiye Agile Dönüşümü kapsamında edindiği deneyimler doğrultusunda “Kurumlarda Etkin Çevik Dönüşüm İçin İpuçları?”nı anlattı.