Projeni Kap Gel-Liselerarası Proje Yarışması Sonuçlandı

Kadir Has Üniversitesi, Projeni Kap Gel-Liselerarası Proje Yarışması, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi, Fütüristler Derneği ve IBM Türkiye ile birlikte dördüncü kez 29-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Projeni Kap Gel, lise öğrencilerinin en fazla 3 kişilik bir grup ve proje danışmanları ile katılabileceği bir araştırma, ürün geliştirme ve tasarım yarışması olarak düşünülmüş olup, proje ana teması bu yıla özel olarak “Akıllı Şehirler için Yeni Teknolojiler” olarak belirlenmiştir. Proje değerlendirme ölçütleri olarak Yaratıcılık, İşe Yararlılık, Geliştirmeye Açıklık, Özgünlük, Kullanılan Malzeme, projenin genel becerisi, poster tasarımı, prototip ya da deney düzeneği sergi performansı ile öğrenci sunum performansı şeklindedir.

Projeni Kap Gel yarışmasının ilk duyurusu 17 Nisan 2013 tarihinde yapılmıştır. Özetlerin son teslim tarihi olan 17 Mayıs 2013’e kadar 67 proje başvurmuştur. Bu projeler, değerlendirme kurulu tarafından tek tek incelenmiş ve 29 Mayıs tarihinde başlayan final sergisine 22 Proje davet edilmiştir. Bu projelerin 2 tanesi yarışmadan çekilmiş ve bu projelerin yerine yedek projelerin çağrılmasına gerek görülmeden 13 farklı liseden 20 projenin yarıştığı bir ortam oluşturulmuştur.

Final Sergisinde,

Ahmet Tosunoğlu – TBD İstanbul Şubesi Başkanı

Jale Akyel – IBM Üniversite İlişkileri Lideri

Polat Kutnay – TBD İstanbul Şubesi Onur Kurulu Üyesi

Levent Bayram – Vodafone RAN Stratejileri Uzmanı

Selim Armağan Aslan – Vodafone Test ve Kabul Süreçleri Müdürü

Kadir Has Üniversitesi tarafında Prof.Dr. Şirin Tekinay, Prof.Dr. Erdal Panayırcı, Prof.Dr. Önder Pekcan, Prof.Dr. Volkan Ş. Ediger, Prof.Dr.Feza Kerestecioğlu, Prof.Dr. Nükhet Tan ve Yrd.Doç.Dr. A. Selçuk Öğrenci’den oluşan değerlendirme kurulu 20 projeyi en ince detayına kadar inceleyerek karara vardı.

Bu değerlendirmeler ışığında;

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi adına Meral Uğurlu danışmanlığında yarışmaya katılan Aliye Bihter Günal “Kiral Molekül İçerikli Besinlerin Karakterizasyonu ve Saflık Analizi” adlı projesiyle birinci oldu.

İzmir Özel Fatih Fen Lisesi adına Ümit Karademir danışmanlığında yarışmaya katılan Oğuzhan Akyıldız, “Rekombinant Divercin V41 Türevlerinin Geliştirilmesi ve Denenmesi” adlı projesiyle teşvik ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmada birincilik ödülü olarak proje danışmanı ve proje öğrencilerine yeni iPad ve teşvik ödülü olarak Casper Android Tablet verildi.