Karadeniz Bölgesi'nin Değişen Güvenlik İçeriği

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Karadeniz Bölgesi’nde son dönemde değişen politik yapı ve güvenlik konusunu tartıştı. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen "Geniş Karadeniz Bölgesi'nin Değişen Güvenlik İçeriği"  paneline bölge ülkelerinin en yetkin isimleri katıldı.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında gerçekleşen panele,  İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİÖ) Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu Başkanı İsmail Safi, Romanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Stratejik İlişkiler Bakan Yardımcısı Bogdan Aurescu, Gürcistan Parlamentosu’ndan Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tedo Japaridze, Emekli Büyükelçi (ABD Alman Marshall Fonu Non-Resident Fellow) Oleh Shamshur ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES) Direktörü Dimitrios Triantaphyllou katıldı. Bölge ülkelerinin önemli sözcülerinin katıldığı panel, tüm katılımcılara açık düzenlendi.

Kadir Has Üniversitesi, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Robert Bosch Vakfı ve ortak projesi olan 2013 Karadeniz Genç Reformcular İstanbul Çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen panel ayrıca, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin 2010 yılından bu yana yürütmekte olduğu ve Geniş Karadeniz Bölgesi'nden akademisyen, gazeteci, genç uzmanlar ve politikacıları bir araya getiren Doğu Komşuları programının bir parçası olmasıyla da dikkat çekti.